REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį, rugsėjo 12 d berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“ paminės pirmosios repeticijos penkiasdešimtmetį Šv. Kotrynos bažnyčioje.

REKLAMA
REKLAMA

Ta proga kolektyvas, vadovaujamas maestro Vytauto Miškinio, vilniečius ir sostinės svečius sukvies į jubiliejinę repeticiją, kurioje laukiami visi – ne tik buvę, esami ar būsimi ąžuoliukai, bet ir tie, kurie vertina chorinę muziką bei gerbia žymiausią Lietuvos berniukų ir jaunuolių chorą.

REKLAMA

Nuo 18.30 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje vyks visų  kartų ąžuoliukų ir jų klausytojų susitikimas, o 19 val. „Ąžuoliuko“ vyrų choras koncertuos Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Choro įkūrėjas maestro Hermanas Perelšteinas pirmąją repeticiją surengė Vilniaus senamiestyje – dabartinėje Jonų gatvėje esančiame pastate. Apie 30 Vilniaus mokyklose paties Maestro atrinktų 8-12 metų berniukų padėjo pamatus pavyzdingai muzikos studijai, sugebančiai profesionaliai atlikti sudėtingiausius chorinės muzikos kūrinius ir nuskynusiai laurus ne tik tuometėje SSRS, bet ir visoje Europoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Chore „Ąžuoliukas“ dainuoja ištisos dinastijos, todėl labai kviečiu šį šeštadienį visus dainininkus susirinkti ir pabūti kartu. Norėtųsi pamatyti ne tik tuos, kurie iki šių dienų stovi scenoje kartu, bet ir tuos, kurių nesu regėjęs dešimt, dvidešimt ar dar daugiau metų“, - svajingai kalba dabartinis „Ąžuoliuko“ vadovas Maestro Vytautas Miškinis. „Ąžuoliukus sutiksi visur: nuo Nacionalinio operos ir baleto teatro rampos iki plastinės chirurgijos stalo, aukščiausio lygio diplomatinio korpuso ar ekonomistų profesūros. Visus juos į vieną sceną sutraukia milžiniškas magnetizmas, prieš 50 metų pasėtas Maestro Hermano Perelšteino, ąžuolų vadinamo tiesiog Šefu“.- dėsto „Ąžuolų klubo“ valdybos pirmininkas Dainius Čižas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio renginiais startuoja visas „Ąžuoliuko“ jubiliejinis sezonas. Iki pat 2010 m. vasaros chorinio meno gerbėjai bus lepinami įvairių  „Ąžuoliuko“ chorų pasirodymais – nuo mažiausiųjų koncertų tėveliams iki grandiozinio jungtinio „Ąžuoliuko“ choro koncerto, skirto Tėvo dienai.

„Ąžuoliuko“ choras nuo 1959 metų į istoriją įėjo kaip vienas geriausiai žinomų vardų Lietuvos muzikos pasaulyje. Choras padarė per šimtą fondinių įrašų Lietuvos bei užsienio radijuje, ne kartą dalyvavo televizijos laidose, kino filmuose (Slovėnijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Švedijoje, Čekijoje, Danijoje, Prancūzijoje, Graikijoje, Japonijoje) ir muzikiniuose spektakliuose, įrašė 35 vinilines bei 20 kompaktinių plokštelių.

REKLAMA

Ne mažiau plati „Ąžuoliuko“ koncertinė geografija: Baltarusija, Belgija, Bulgarija, Čekija, Danija, Estija, Graikija, Ispanija, Italija, Japonija, JAV, Kanada, Latvija, Lenkija, Olandija, Suomija, Švedija, Prancūzija, Rusija, Ukraina, Vengrija ir Vokietija.

Choras bendradarbiavo su daugeliu žymių Lietuvos bei užsienio kolektyvų: Lietuvos kameriniu orkestru, Lietuvos nacionaliniu bei Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestrais, Maskvos radijo ir televizijos, Izraelio filharmonijos, Varšuvos radijo, Sankt Peterburgo filharmonijos bei Marijos teatro ir kitais simfoniniais orkestrais.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų