REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar, rugsėjo 3 dieną,  Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Arvydas Anušauskas susitiko su vidaus reikalų ministru Raimundu Palaičiu ir policijos generaliniu komisaru Vizgirdu Telyčėnu.

REKLAMA
REKLAMA

A. Anušauskas tvirtina, kad būtina tobulinti teisės aktus, panaikinant galimybę sulaukti švelnesnės bausmės dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis perskaičiavus jų masę į grynąjį narkotinės ar psichotropinės medžiagos kiekį.

REKLAMA

„Mano nuomone, bet kokio kiekio narkotinių ir psichotropinių medžiagų įgijimas ar platinimas yra baustini. Kriminalistai neturi būti verčiami narkotikų „kokybės sertifikatų” išdavinėtojais ir turi būti taikomos griežtos bausmės, kai platinami dideli narkotikų kiekiai nepriklausomai nuo grynosios jų masės. Tai, kad grynosios medžiagos yra mažiau, neturi mažinti nusikaltėlių atsakomybės”, – Seimo pranešime spaudai cituojamas NSGK vadovas.

Anot A.Anušausko, tokiu atveju nebereikėtų atlikti labai brangių ir ilgų ekspertizių bei būtų aiškiai pripažįstama, jog asmens kaltė nustatoma atsižvelgiant į konkretų narkotinės ir psichotropinės medžiagos kiekį, kurį jis įgyja ar platina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų