REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentę Dalią Grybauskaitę tenkina Valstybės saugumo departamento (VSD) direktoriaus Povilo Malakausko darbas. Valstybės vadovė sako kol kas jo atleisti neketinanti.

REKLAMA
REKLAMA

"O kodėl turėčiau iš viso atleidinėti ir apie tai dabar šnekėti? Kai dirbs blogai, tuomet ir atleisiu, o kol kas dirba taip, kaip aš tikėjausi", - sakė D. Grybauskaitė, antradienį Šalčininkuose žurnalistų paklausta apie ketinimus atstatydinti VSD vadovą.

REKLAMA

ELTA primena, jog paskutinį kartą VSD sulaukė Premjero Andriaus Kubiliaus kritikos, kai viešai atsisakė komentuoti situacijos dėl Seimo Pirmininko Arūno Valinsko galimų ryšių su nusikalstamomis struktūromis. Vyriausybės vadovas yra sakęs, kad už mokesčių mokėtojų pinigus išlaikomos institucijos turi panaikinti tokio tipo abejones.

Savo ruožtu Prezidentė yra ne kartą pabrėžusi, kad VSD reikia stiprinti ir depolitizuoti. Valstybės vadovės manymu, VSD veikla turi būti optimizuota, struktūra patobulinta, aiškiai nustatyti parlamentinės kontrolės mechanizmai.

Pradėjusi eiti valstybės vadovės pareigas D. Grybauskaitė jau pasirašė du dekretus dėl VSD generalinio direktoriaus pavaduotojų atstatydinimo. Iš šių pareigų pasitraukė Dainius Dabašinskas, jį keičia Romualdas Vaišnoras, atstatydintas ir Dainius Jurgelevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų