REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar, paaiškėjus naujienoms po svarbiausio šios savaitės įvykio, JAV Federalinių Rezervų banko posėdžio, JAV doleris euro atžvilgiu susilpnėjo nuo 1,4145 iki 1,4200, teigia „Swedbank“ specialistai. 

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinės valiutų poros kursas pasikeitė ne taip ženkliai kaip buvo galima tikėtis, kadangi FED‘o atstovų komentarai atitiko daugumos investuotojų lūkesčius. Kaip ir buvo galima tikėtis, didelių netikėtų sprendimų JAV FED posėdžio metu nebuvo priimta. JAV dolerio bazinė palūkanų norma liko nepakeista bei artimiausiu metu, greičiausiai, ji tokia ir išliks. Šis pranešimas paneigė rinkoje sklandžiusius gandus, kad palūkanų norma gali būti artimiausiu metu didinama. JAV centrinis bankas paskelbė, kad jis toliau supirkinės 300 mlrd. JAV dolerių vertės ilgojo laikotarpio skolos vertybinius popierius, tačiau tai darys lėtesniais tempais. Nors

REKLAMA

JAV ekonomika rodo pirmuosius atsigavimo ženklus, tačiau tokie JAV centinio banko sprendimai leidžia suprasti, kad bendra situacija vis dar išlieka pažeidžiama. Ateityje, FED toliau bandant išlaikyti žemą JAV dolerio bazinę palūkanų normą, tai būtų vienas iš veiksnių lemiančių JAV dolerio silpnėjimą ilguoju laikotarpiu.

Vakar paskelbtas Euro zonos birželio mėn. pramonės gavybos pokytis (-0,6%) buvo prastesnis nei praėjusį laikotarpį (0,5%). Taip pat, JAV birželio mėn. užsienio prekybos balanso deficitas padidėjo iki 27,01 mlrd. JAV dolerių, nors buvo tikimasi, kad deficitas turėtų išaugti iki 28,5 mlrd. JAV dolerių. Tačiau šios naujienos turėjo mažos įtakos vakarykštėms EUR/USD pozicijoms.

Šiuo metu pagrindinės valiutų poros kursas bando toliau kilti aukštyn svyruodamas ties 1,4240. Šiandien sulauksime svarbių naujienų iš Euro zonos ir JAV. Ypač svarbių naujienų sulauksime iš JAV. Taigi, prognozėms pasitvirtinus ir sulaukus geresnių naujienų, galime tikėtis JAV dolerio susilpnėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų