REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) ir Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos įsteigė Frakcijų sąjungą. Valdančiojoje koalicijoje ji veiks kaip bendras vienetas ir tikimasi, kad padės surasti geriausius politinius sprendimus, siekiant nacionalinio susitarimo jiems įgyvendinti.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį TS-LKD ir TPP frakcijų seniūnai Jurgis Razma ir Laimontas Dinius pasirašė susitarimą "Dėl frakcijų sąjungos".

REKLAMA

TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma pranešė, jog toks frakcijų susitarimas buvo būtinas susidarius naujai situacijai, kai nuo TPP frakcijos atsiskyrė kai kurie jos nariai.

"Šis susitarimas leis visus iškilsiančius nesutarimus spręsti geranoriškų derybų būdu, susilaikant nuo vienašališkų ir neaptartų veiksmų, kurie gali pakenkti vienai iš frakcijų ar visai Permainų koalicijai", - pabrėžė J. Razma.

Artimiausiu metu bus parengtas ir patvirtintas Frakcijų sąjungos veiklos reglamentas, nustatytas valdymas, sudaryta valdyba, į kurią TS-LKD deleguos 6, o TPP - 3 narius.

REKLAMA
REKLAMA

Frakcijų sąjungos vardu sudaryta bendra derybų grupė Permainų koalicijos naujai sutarčiai parengti. Jos nariais paskirti TS-LKD frakcijos atstovai Gintaras Songaila, Paulius Saudargas, Mantas Adomėnas, Jurgis Razma ir TPP frakcijos atstovai Aleksandras Sacharukas, Saulius Stoma, Mantas Varaška ir Rokas Žilinskas.

Abi frakcijos sutarė rengti bendrą Frakcijų sąjungos veiklos programą ir atnaujintą Permainų koalicijos antikrizinį planą.

Kaip teigia J. Razma, Frakcijų sąjungos įsteigimas yra bendros politinės veiklos valdančiojoje koalicijoje bei už jos ribų perspektyvumo įvertinimas, turėsiantis pozityvią reikšmę Seimo ir Vyriausybės darbui, konsoliduojant bei koordinuojant valdančiosios koalicijos veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų