REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paraiškas dalyvauti šių metų liepos 15-18 dienomis Palangoje vyksiančiose jubiliejinėse - dešimtosiose - 1000 kilometrų automobilių žiedinėse lenktynėse jau pateikė 52 komandos, kurių sudėtyje - 161 sportininkas iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Belgijos ir Didžiosios Britanijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Nekėlėme sau užduoties ir nesitikėjome sunkmečio sąlygomis pranokti pernykštį šių lenktynių masiškumo rekordą. Sulaukę mūsų jau dešimtąjį kartą rengiamoms lenktynėms Palangoje 52 ekipų dėmesio, esame patenkinti ir garantuojame žiūrovams ne tik atkaklias batalijas trasoje, bet ir spalvingą renginio programą, niekuo nenusileisiančią, o gal ir pranoksiančią matytas iki tol, - sakė „Omnitel 1000 km lenktynes” rengiančios bendrovės „Promo Sportas” direktoriaus pavaduotojas Darius Grinbergas. - Kad kova bus atkakli, o pergalė - nelengva, leidžia teigti ne tik lenktynių dalyvių sąrašas, kuriame ne viena labiausiai tituluotų, atskirų šalių čempionų pavardė, bet ir galingi, greiti sportiniai bolidai, kuriuos šiemet pamatysime Palangos trasoje”.

REKLAMA

Pasak D. Grinbergo, pagrindiniais pretendentais į nugalėtojų titulą reikėtų laikyti GT klasės automobilius vairuosiančius sportininkus, tarp kurių bus nemenka konkurencija.

Šioje klasėje varžysis 2005 metų lenktynių Palangoje nugalėtoja „Oktanas Racing” komanda, šiemet važiuosianti „Porsche 997 GT3” automobiliu. Tokį patį automobilį vairuos ir lenkų Macejaus Marcinkevičiaus (Maciej Marcinkiewicz) bei Pavelo Potockio (Pawel Potocki) duetas.

REKLAMA
REKLAMA

„Oktanas Racing” komandos narys Nemunas Dagilis teigė, kad tiek jis, tiek broliai Nerijus ar Egidijus Dapšai kovos tik dėl aukščiausių pozicijų.

GT klasėje startuosiančios „Snoras Client Team” ir „Snoras Client Team 2” komandos važiuos „Ferrari F430” bolidais. Šių ekipų sudėtyje - pernykščiai šių lenktynių nugalėtojai Aleksejus Vasiljevas ir Jonas Gelžinis bei šįkart jiems padėsiantis Ilja Burenka. Antrajai komandai atstovaus su aktyviuoju sportu jau atsisveikinęs Stasys Brundza ir ukrainiečiai Dmitras Rybakas bei Aleksandras Beliajevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Masiškiausios - A3000 ir A3000+ klasės. Joms priskiriamus automobilius vairuos net 17 ekipų sportininkai. Sporto gerbėjams gerai žinomi Robertas Kupčikas, Darius Vilimas ir Žilvinas Juršys („Autochemija Elite”) vairuos „Nissan 350Z”, o jau nuolatiniais lenktynių Palangoje dalyviais tapę britai tėvas ir sūnūs Driu (Drew), Deivas (Dave) ir Maiklas (Michael) Holandai (Holland) liko ištikimi tai pačiai „Ford Sierra RS500”.

Daugkartinis šalies žiedinių lenktynių čempionas ir 2007 metų varžybų Palangoje laimėtojas Ramūnas Čapkauskas su Tomu Šipkausku ambicijas sieks įrodyti su specialios konstrukcijos „Adampolis Luego Kit car”, o tos pačios klasės atstovai Igoris Sidunovas, Rimas Cesiulis, Andrius Pankevičius ir Rokas Markevičius - su „Volkswagen New Beetle RSI”.

Pagal markes šiemet Palangoje daugiausia - net 12 - startuos įvairių modifikacijų „Honda” automobilių, 11 - BMW, šeši - „Volkswagen”, keturi - „Porsche”, po du - „Ferrari”, „Audi”, „Alfa Romeo”, „Mitsubishi”, „Nissan” ir „Renault”, po vieną - „Ginetta G 50R”, „Lotus”, „Ford”, „Peugeot”, „Toyota”, „Luego Kit car” ir VAZ. Prie pastarojo vairo sėdės Dovilas Čiutelė ir jam šiose lenktynėse talkinsiantys "Auto ABC-SRG" ekipos nariai Modestas Jakas, Jonas Barkus ir Edmundas Skrodenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų