REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Sony“ pristatė naujus didelės raiškos (HD) vaizdo kamerų „Handycam“ modelius HDR-CX520VE/505VE. Juose įdiegtos paskutinės HD vaizdo naujovės, išmanaus filmavimo bei fotografavimo funkcijos, teigiama bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp svarbiausių šių vaizdo kamerų ypatybių minimas pirmaujantis savo klasėje „CMOS Exmor R“ jutiklis, „Sony G“ objektyvas ir „BIONZ“ vaizdo procesorius, optinė „SteadyShot Active Mode“ sistema su pirmuoju pasaulyje trijų krypčių vaizdo stabilizavimu bei automatinis vaizdo klipų ir nuotraukų geografinis žymėjimas naudojant GPS.

REKLAMA

Elegantiškame ir kompaktiškame korpuse CX520VE yra integruota 64 GB talpos vidinė atmintis, į kurią galima įrašyti iki 25 valandų trukmės „Full HD“ raiškos ir 5.1 kanalų garso sistemos vaizdus (CX505VE yra 32GB talpos atmintis, kurioje telpa iki 13 valandų įrašo). Jeigu šios atminties yra per mažai, galima įdėti papildomai įsigyjamą „Memory Stick“ atminties kortelę.

„Sony“ sukurtas ypač aukštos raiškos „CMOS Exmor R“ jutiklis turi efektyvią „ClearVid“ matricą su foninio apšvietimo technologija, gebančia priimti daugiau šviesos lyginant su įprastais vaizdo jutikliais. Visa tai padeda sukurti ryškius, sodrių spalvų iki 12 mln. efektyvių vaizdo taškų raiškos, „Full HD“ kokybės filmuotus vaizdus ir nuotraukas, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausia „Sony“ „BIONZ“ procesoriaus versija leidžia atsiskleisti visoms „Exmor R“ jutiklio galimybėms. Dėl to dar labiau sumažinami vaizdo iškraipymai ir užtikrinama puiki vaizdo kokybė ir tikroviškos spalvos.

„CMOS Exmor R“ jutiklio ir „BIONZ“ procesoriaus galimybes papildo „Sony“ „G“ objektyvas. Pažangioje kameros optinėje sistemoje naudojami tokie elementai kaip asferiniai lęšiai, itin mažos sklaidos („Extra-low Dispersion“ – ED) stiklas, kad užfiksuoti vaizdai būtų švarūs, su ryškiais kontūrais, dideliu kontrastu ir maža chromatine aberacija, dėl kurios spalvos atvaizduose tampa netikroviškos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Drebėjimo įtaką sumažinanti 10-čia kartų, palyginus su standartine optine „SteadyShot“ sistema, „SteadyShot Active Mode“ sistema dabar siūlo dar aiškesnius, „nesulietus“ vaizdus, net jeigu filmuojama einant. Be to, tai pirmoji pasaulyje kamera, kurioje naudojama stabilizavimo sistema, galinti sumažinti 3 krypčių judesio įtaką atvaizdui. Be vertikalios ir horizontalios krypties korekcijų, dabar koreguojamas ir nevalingas kameros pasukimo judesys.

Keliaujant GPS imtuvas, esantis CX520VE/505VE kamerose, nustato ir nuolat registruoja buvimo vietą. Ją galima matyti skaidriame 3 colių įstrižainės skystųjų kristalų ekrane pasirinkus žemėlapio režimą. Vėliau, peržiūrint tokias geografiškai pažymėtas nuotraukas ir vaizdo klipus su „Picture Motion Browser“ programine įranga kompiuteryje, labai nesunku surasti, kurioje pasaulio vietoje užfiksavote savo kelionių akimirkas.

REKLAMA

Pabrėžiama, kad nesunkiai perprantamas naujasis meniu leis dar paprasčiau naudotis vaizdo kamera. Greitam ir paprastam kameros valdymui, net šešios dažniausiai naudojamos funkcijos gali būti perkeltos į pagrindinį ekraną. Papildomi įrašymo ir priartinimo mygtukai dabar pateikiami ekrane kaip piktogramos.

Baigus filmuoti ir fotografuoti „Highlight Playback“ funkcija automatiškai sukuria mini filmukus, sujungdama pasirinktus klipus ir nuotraukas, viską papildydama profesionaliai atrodančiais efektais bei fonine muzika. Kameroje galima saugoti iki 8 „Highlight“ scenarijų, tad mėgautis patinkančiais filmais galima bet kada.

REKLAMA

Kartu su pateikiama „Picture Motion Browser“ programine įranga nufilmuotus vaizdus itin paprasta redaguoti kompiuteryje, įkelti į „YouTube“ ar kitus tinklalapius. Su CX520VE/505VE kameromis nufilmuotus vaizdus „Mac“ vartotojai gali redaguoti su „iMovie“ programa.

„Handycam“ „HDR-CX520VE/505VE“ vaizdo kameros Lietuvoje pasirodys 2009 m. rugsėjį. Orientacinė mažmeninė kaina: HDR-CX520VE – 4 500 Lt,  HDR-CX505VE – 3 900 Lt, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų