• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos seniūnas Artūras Zuokas tikisi, kad Vyriausybei pakaks sveikos nuovokos atšaukti sprendimą sumažinti biudžetininkų bazinę algą. A. Zuokas pažymi, kad toks Ministrų Kabineto nutarimas negali būti vertinamas kaip iniciatyva "sveikai diskusijai".

REKLAMA
REKLAMA

"Šiuo metu tokie sprendimai tik menkina koalicijos partnerių pastangas suvaldyti ekonomines problemas. Be to, visų pirma turėtume mažinti valdininkų algas ir tik tada svarstyti apie likusios visuomenės dalies algų apkarpymus. Tik patiems politikams demonstruojant solidarumą su tauta matau galimybę atviram dialogui socialiai jautriais klausimais", - sakė A. Zuokas.

REKLAMA

LiCS frakcijos seniūnas kviečia Ministrą Pirmininką Andrių Kubilių susilaikyti nuo panašių pareiškimų, kurie nederinti su koalicijos partneriais, nebuvo diskutuoti su profesinių sąjungų atstovais.

"Šiuo metu, kai švenčiame Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimą, kai vyksta Dainų šventės renginiai, siūlyčiau susilaikyti nuo bet kokių sprendimų, kurie visuomenėje sėja nepasitenkinimą ir sumaištį", - sakė A. Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras A. Kubilius teigia, jog neskausmingų galimybių susiveržti diržus nebeliko, tenka svarstyti sudėtingus ir socialiai jautrius dalykus. "Išlaidų mažinime, deja, lengvų ar neskausmingų eilučių nebėra, todėl ir pateikėme visą seriją pasiūlymų nuo pridėtinės vertės mokesčio, "Sodros" įmokų didinimo, iki viešojo sektoriaus atlyginimų, pensijų, kitų socialinių išmokų mažinimo, pensinio amžiaus ilginimo, savivaldos finansų sutvarkymo, kad ten nebūtų deficitų", - "Žinių radijui" sakė A. Kubilius, kuris trečiadienį pasiūlė profsąjungoms pradėti diskusijas dėl nacionalinio susitarimo "Už saugią Lietuvos ateitį".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, Vyriausybei su profsąjungų atstovais pavyko rasti kompromisą. Nutarta visiems valstybėms tarnautojams darbo užmokestį mažinti 5 proc., o 10-15 kategorijos tarnautojams pareiginius koeficientus mažinti dar 0,5 proc., nuo 15 kategorijos - dar po 1 proc.

Kaip po valdžios ir profsąjungų darbo grupės susitikimo sakė Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis, atsižvelgta į profsąjungos atstovų poziciją dėl to, kad reikia saugoti labiausiai socialiai pažeidžiamus žmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų