REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas neigia, kad Grozno „Tereko“ futbolo klubo pergalė prie Samaros „Krilja Sovetov“ ekipą buvo sutarta iš anksto. Verta pastebėti, kad Čečėnijos diktatorius eina ir Grozno futbolo klubo prezidento pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Laikraščiui „Komsomolskaja Pravda“ R. Kadyrovas teigė, kad kalbos apie nupirktas rungtynes yra visiška nesąmonė. „Mums nereikia tokių pergalių. Tiek futbolui, tiek visam sportui apskritai tokios pergalės, jei jos įvyksta, iš tikrųjų reiškia pralaimėjimą“ - apie rungtynių pirkimą kalbėjo R. Kadyrovas.

REKLAMA

Rusijos žiniasklaida dar prieš rungtynes paskelbė, kad vienas asmuo internetinėje lažybų kontoroje „Betfair“ už Čečėnijos sotinės vienuolikės sėkmę pastatė net 400 tūkst. dolerių. Rungtynes „Terek“ laimėjo rezultatu 3:2.

Be to, verta pastebėti ir tai, kad nepaisant to, jog „Krilja Sovetov“ prieš rungtynes buvo net 8 pozicijomis aukščiau už savo oponentus, net 96 proc. visų statymų prognozavo Grozno futbolininkų pergalę. Kai kurios lažybų kontoros dar prieš varžybas nutraukė statymus dėl šių varžybų.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį vykusiame susitikime „Terek“ futbolininkai pradžioje išsiveržė į priekį rezultatu 2:0, tačiau svečiai iš Samaros vėliau santykį išlygino. Vis dėlto likus kelioms minutėms iki susitikimo pabaigos čečėnai rezultatą persvėrė ir išplėšė pergalę. Rungtynęs matę analitikia teigia, kad Samaros klubo gynyba atrodė itin vangi, o po trečiojo įvarčio svečiai nė nemėgino lyginti rezultato.

Rusijos futbolą skandalai purto jau ne pirmą kartą. 2004 metais „Terek“ futbolininkai laimėjo Rusijos taurę ir tuomet buvo kalbama, kad finale jie tiesiog už 6 mln. dolerių nupirko pergalę iš tos pačios „Krilja Sovetov“ komandos. Tiesa, kaltinimai niekada taip ir nebuvo įrodyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant kalbų, kad buvo surežisuotas ir paskutiniųjų šių klubų rungtynių rezultatas, Rusijos Premier lygos vadovybė atsisakė pradėti tyrimą. Tačiau Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko buvo atviresnis: „Aš mačiau rungtynes ir man visa tai labai nepatiko. Aš jaučiu gėdą dėl Samaros klubo“.

Ministras taip pat teigė, kad susitikimą gali nagrinėti naujai sukurtas Rusijos Futbolo sąjungos etikos komitetas.

Alyvos į ugnį dar labiau įpylė faktas, kad susitikime su Grozno komanda nežaidė dvi Samaros klubo žvaigždės – Janas Kolleris ir Jiris Jarosikas. Pirmajam esą turėjo būti suteikta medicininė pagalba dėl jį kamuojančios chroniškos astmos, o J. Jarosikas rungtynes praleido dėl geltonų kortelių. Čekas neigia, kad klubas per ankstesnes rungtynes liepė jam specialiai gauti geltoną kortelę, kad jis negalėtų žaisti prieš „Terek“ vienuolikę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų