REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsižvelgdama į vartotojų privatumą ginančių organizacijų raginimus, bendrovė „Google“ pažadėjo pradėti automatinio saugaus HTTPS protokolo naudojimo savo elektroninio pašto „Gmail“ sistemoje bandymus, pranešė „PC World“.

REKLAMA
REKLAMA

„Google“ atstovai pranešė, kad planuojama padaryti pakeitimus „Gmail“ serveriuose, jog vartotojai galėtų automatiškai naudotis šifruotu HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) ryšiu. Iki šiol HTTPS naudojamas tik vartotojui prisijungiant prie savo „Gmail“ pašto dėžutės, kad būtų apsaugoti prisijungimo duomenys. Po to tinklalapiai siunčiami neužšifruotu ryšiu.

REKLAMA

Tiesa, „Gmail“ laiškus galima skaityti ir naudojant HTTPS, tačiau vartotojai turi spragtelėti „browser connection“ ar spynos piktogramą interneto naršyklės lango apačioje ir pasirinkti HTTPS. Tačiau nemažai vartotojų apie tokią galimybę nežino ir ja nesinaudoja.

Saugumo ekspertai teigia, kad įsilaužėliai, pasinaudoję „Wi-Fi“ bevielio ryšio spragomis ir pasitelkę vadinamąjį „ryšio sesijos perėmimą“, gali pasiekti prie „Gmail“ prisijungusių vartotojų laiškus su svarbia asmeninio pobūdžio informacija.

Dabar „Google“ teigia pradėsianti bandymus, kad išsiaiškintų, kaip automatinis HTTPS įjungimas naudojant „Gmail“ atsilieps ryšio spartai ir serverių apkrovai. Pernai bendrovės atstovai pareiškė, kad HTTPS protokolas nebus naudojamas pagal nutylėjimą, nes tai pernelyg sulėtins naudojimąsi „Gmail“ el. pašto paslauga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų