REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka atleido savo administracijos Vyriausiosios ideologijos valdybos viršininką Ivaną Korendą, pranešė prezidento spaudos tarnyba. I. Korenda atleistas iš pareigų, nusprendus pervesti jį į kitą darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento atstovė spaudai Natalija Petkevič pranešė, kad I. Korenda dirbs informacinį darbą Baltarusijos ambasadoje Rusijoje. Pasak jos, naujasis ideologijos valdybos vadovas kol kas nepaskirtas.

REKLAMA

I. Korenda ideologijos valdybos viršininku buvo paskirtas 2001 metų lapkritį, o iki tol dirbo sąjunginės valstybės institucijose, informacijos ir kultūros ministerijose.

Pasak politikos apžvalgininkų, valdžiai sustiprinus ideologinį spaudimą šalies gyventojams, vyriausiojo ideologo pakeitimas atrodo visiškai natūralus.

"Manau, kad Korenda nėra labai didelis specialistas toje srityje, kuriai turėjo čia vadovauti. Panašu, kad ideologinius klausimus jis išmanė silpnai", - sakė Nepriklausomo socialinių ekonominių ir politinių tyrimų instituto direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Sosnovas.

REKLAMA
REKLAMA

Balandį A. Lukašenka sušaukė pasitarimą ideologijos klausimais, o netrukus pagal gyvenamąją vietą ir įmonėse imta reguliariai rengti "gyventojų informavimo dienas", kurios faktiškai niekuo nesiskiria nuo sovietinių "politinformacijų".

Nuo rugsėjo 1 dienos ideologijos kursas bus įvestas ir valstybinėse, ir privačiose mokymo įstaigose. Aukštosioms mokykloms jau išsiuntinėtos šio kurso metodinės rekomendacijos, tačiau vadovėliai bus išspausdinti tik po kelių mėnesių.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų