REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penkių partijų "antizuokinė" koalicija, nepaisydama ankstesnio Vilniaus miesto tarybos sprendimo, trečiadienį mėgins surengti mero rinkimus. Kaip pranešė miesto tarybos narys socialdemokratas Rimantas Vaitkus, tarybos posėdį šaukia 26 tarybos nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso taryboje yra 51 narys. Abu kandidatai į merus - Liberalų ir centro sąjungos lyderis Artūras Zuokas ir socialdemokratas Gediminas Paviržis - turi vienodą skaičių rėmėjų, todėl kiekvienas balsas už vieną ar kitą kandidatą gali būti lemiamas.

REKLAMA

Praėjusį trečiadienį Vilniaus mero rinkimuose A.Zuokas ir G.Paviržis surinko vienodą skaičių balsų ir meras nebuvo išrinktas.

Nepaisant tiek vienos, tiek kitos pusės pareiškimų dėl turimos daugumos, už kiekvieną kandidatą balsavo po 25 tarybos narius. Posėdyje dėl sveikatos problemų nedalyvavo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Tadeušas Filipovičius, kurį A.Zuoko rėmėjai skelbia esant jų gretose.

Po nesėkmingo bandymo išrinkti merą praėjusį trečiadienį miesto taryba nutarė mėginti tai padaryti po dviejų savaičių - birželio 25 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Neoficialiomis žiniomis, priežastis paankstinti posėdį yra ta, kad miesto tarybos narė socialdemokratė Kristina Brazauskienė turi išvykti į užsienį, lydėdama savo vyrą premjerą Algirdą Brazauską.

G.Paviržis balandžio 9 dieną kelių balsų persvara buvo išrinktas meru, tačiau vėliau teismas konstatavo, jog rinkimai buvo neteisėti, nes juose dalyvavo trys Seimo nariai.

Konstitucinis Teismas praėjusių metų pabaigoje konstatavo, jog Seimo nario mandatas nesuderinamas su savivaldybės tarybos nario pareigomis.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų