REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Josifas Stalinas mirė prieš 50 metų ne nuo kraujo išsiliejimo į smegenis, o buvo nunuodytas savo artimiausių bendražygių, būgštavusių, kad jis galbūt gali ryžtis įvelti Sovietų Sąjungą į karą su Amerika.

REKLAMA
REKLAMA

Tai teigiama rengiamoje išleisti 402 puslapių knygoje "Paskutinis Stalino nusikaltimas" (“Stalin's Last Crime”), kurios anonsą trečiadienį (03.05) išspausdino JAV laikraštis "The New York Times".

REKLAMA

Knygą, remdamiesi anksčiau neskelbtais Rusijos archyvų dokumentais, parašė Rusijos valstybinės politinių represijų aukų reabilitavimo komisijos sekretorius Vladimiras Naumovas ir JAV sovietologas Jonathanas Brentas (Džonatanas Brentas).

Autoriai mano, kad Stalinas per vakarienę su keturiais Politinio biuro nariais galėjo būti nunuodytas beskoniais ir bespalviais žiurkių nuodais.

Tokios išvados iš dalies grindžiamos dokumentais, kurie rodo, kad Stalinui mirštant jam smarkiai kraujavo iš burnos.

Knygos autoriai nurodo, kad diktatorių greičiausiai nunuodijo Lavrentijus Berija, kuris 15 metų dirbo jo vidaus saugumo komisaru.

Karas tarp SSRS ir JAV, rašo jie, prieš 50 metų buvo arti kaip niekad, bet apie tai nebuvo žinoma ir nė neįtariama už Kremliaus sienų.

"Interfax"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų