REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį (03.29) Kaune rengiamame suvažiavime Centro sąjunga apsispręs dėl jungimosi su Liberalų ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungomis. Dalyvauti suvažiavime pakviesti Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus, Liberalų sąjungos lyderiai Eugenijus Gentvilas ir Artūras Zuokas, kiti svečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Centro sąjungos pirmininko, Seimo nario Kęstučio Glavecko turimais duomenimis, absoliuti dauguma Centro sąjungos skyrių ir narių palaiko Centro, Liberalų ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungų jungimąsi ir jam pritaria.

REKLAMA

Pasak jo, tam tikrų abejonių dėl jungimosi yra pareiškę tik keturi partijos skyriai. K. Glavecko teigimu, pagrindiniam jungimosi oponentui Romualdui Ozolui siūloma pritapti prie susijungusios partijos, o ne bandyti kurti naują partiją.

"Partija nelikviduojama, o eina reorganizavimo keliu. Tai reiškia, kad ji nenaikinama, o paprasčiausia pereina iš vienos būsenos į kitą", - sakė K. Glaveckas penktadienį (03.28) spaudos konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak K. Glavecko, partijos pavadinimas yra jos turtas. "Jeigu partijos valia bus išsakyta, jeigu partija reorganizuojama, vadinasi, partijos pavadinimas lieka su partija. Oponentų partija galės pasivadinti, pavyzdžiui, R. Ozolo partija ar kaip nors kitaip", - sakė jis.

"Jungdamiesi su liberalais mes kuriame naują ir stiprią centro dešinės politinę jėgą, kurioje savo vietą gali rasti kiekvienas, taip pat ir Romualdas Ozolas. Siūlome realią politinio veikimo perspektyvą, o ne politinę savižudybę, jeigu jis kurs kitą partiją", - teigė Seimo narys, Centro sąjungos pirmininkas K. Glaveckas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaune vyksiantis suvažiavimas išklausys Centro sąjungos pirmininko prof. K. Glavecko pranešimą apie Centro sąjungos perspektyvas ir bendradarbiavimą su kitomis politinėmis partijomis, partijos vicepirmininkų Algio Čapliko, Regimanto Čiupailos, Vido Mikalausko ir Gintaro Šileikio veiklos ataskaitas, Etikos ir Revizijos komisijų pranešimus.

Suvažiavimui bus pristatyti kuriamos jungtinės partijos statuto ir programos projektai.

K. Glaveckas konkrečiai nenurodė, koks bus naujos suvienytos partijos pavadinimas. Tačiau, anot jo, jame bus žodžiai ir liberalai, ir centristai.

REKLAMA

Kovo 22 dieną Kaune vykusiame kongrese Liberalų sąjunga jau yra pritarusi jungimuisi su centristais ir moderniaisiais krikdemais. Į naujos partijos pirmininko postą liberalai ketina siūlyti partijos pirmininko pavaduotojo, Vilniaus mero Artūro Zuoko kandidatūrą. Centristai savo suvažiavime taip pat kels savo kandidatą į naujos partijos vadovo postą. Pasak K. Glavecko, suvienytos partijos pirmininkas turės keturis pavaduotojus.

Centro sąjungos suvažiavime dalyvaus apie 300 delegatų. Ši partija turi apie 3 tūkstančius narių.

Liberalai, centristai ir modernieji krikdemai ketina susijungti į vieną politinę jėgą iki vasaros pradžios.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų