REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtis rusų nesididžiuoja savo valstybe, tačiau dauguma tiki jos galybe, parodė pasaulio ekonomikos forumo užsakyta apklausa, kurios rezultatai išspausdinti dienraštyje "The Moscow Times".

REKLAMA
REKLAMA

Per grupės "ROMIR Monitoring" atliktą apklausą, kuriai lėšų skyrė Rusijos Socialinės reklamos kūrėjų sąjunga, buvo aiškinamasi, kaip rusai vertina save ir savo šalį šiandien. Nuo rugpjūčio pabaigos iki rugsėjo pradžios 90-yje miestų visose septyniose federalinėse žemėse buvo apklausti tūkstantis 484 žmonės.

REKLAMA

Didžioji dauguma apklaustųjų - 79 proc. - teigė tikintys, kad Rusija turi sekti savo pačios politika, o 11 proc. norėjo, kad valstybė vystytųsi pagal Vakarų šalių pavyzdį.

Tradicinių dvasinių ir kultūrinių vertybių svarbą iškėlė dauguma apklaustųjų, tuo tarpu demokratines vertybes brangino tik 5 proc.

76 proc. teigė, jog vyriausybė nepakankamai stengiasi, kad išspręstų valstybės problemas. 65 proc. tvirtino, kad pagrindinis vyriausybės uždavinys turėtų būti ekonominė plėtra, tik 13 proc. į pirmą vietą iškėlė demokratijos plėtrą.

REKLAMA
REKLAMA

Vladimiras Putinas, kaip parodė apklausa, Rusijoje - populiari asmenybė. Beveik 40 proc. respondentų jį vadino geriausiu Rusijos vadovu nuo 1917 metų. Leonidas Brežnevas buvo antrasis - jį geriausiu laikė 10 proc. apklaustųjų. Trečiąją populiariųjų vietą pasidalijo Vladimiras Leninas ir Josifas Stalinas. Borisas Jelcinas buvo paskutinysis - jį geriausiu laikė tik 3 proc. apklaustųjų.

Vienas įdomesnių apklausos aspektų yra tas, kad, nors 25 proc. respondentų tvirtino "neturį dėl ko didžiuotis savo šalimi", Rusijos galinga valstybe nelaikė tik 8 proc. Šis prieštaravimas aiškintinas tuo, kad dabartinius ekonominius sunkumus dauguma rusų laiko laikinais. Tuo tarpu Rusijos, kaip didingos valstybės, įvaizdis yra giliai tautos pasąmonėje.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų