• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sekmadienį(10.12) Kalvarijos savivaldybės Jungėnų kaimo ūkiniame pastate aptiko 15 nelegalių imigrantų. Jungėnų kaimas yra prie sienos su Lenkija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak VSAT, Lazdijų rinktinės Operatyvinės veiklos skyriaus pareigūnai nelegalių imigrantų grupę aptiko sodyboje, kurioje gyvena 44 metų motina ir 23 metų jos sūnus.

REKLAMA

VSAT atstovas spaudai Giedrius Mišutis pirmadienį BNS sakė, kad sulaikyta 10 Afganistano piliečių, 3 Vietnamo ir 2 Indijos piliečiai. Visi sulaikytieji yra vyrai, asmens dokumentų jie neturėjo. Manoma, kad jie yra 20-40 metų amžiaus.

Užsieniečiai uždaryti į Lazdijų rajono policijos komisariato areštinę, Lazdijų rinktinės operatyvinės veiklos skyriuje vyksta ikiteisminis tyrimas.

Motina, jos sūnus ir dar vienas Lietuvos pilietis 31 metų E. O. yra įtariami neteisėtu žmonių gabenimu per valstybės sieną. Pasak vietos policijos pareigūnų, vienas vedlių policijai yra žinomas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jau antroji per mažiau kaip savaitę VSAT sulaikyta nelegalių imigrantų ir vedlių grupė.

Pasak G. Mišučio, sekmadienio operacija yra praėjusią savaitę įvykusio sulaikymo tęsinys. Šios nelegalių imigrantų grupės yra susijusios nusikaltimo organizatorių atžvilgiu.

Praėjusį ketvirtadienį pasieniečiai sulaikė taip pat 15 nelegalių imigrantų iš Pakistano ir Indijos. Teismo sprendimu, jie laikinai apgyvendinti Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Lazdijų rajono apylinkės teismas praėjusį šeštadienį leido suimti du Lietuvos piliečius, kurie įtariami per sieną pervedę minėtąją grupę nelegalių imigrantų.

Teismo sprendimu 38-erių kaunietis G. B. suimtas 10-čiai parų, 40-metis Vilkaviškio rajono gyventojas V. Š. - 7 paroms.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų