• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei Lietuvos žemdirbiai sukels neramumus dėl valdančiosios daugumos netesėtų pažadų skirti papildomai 140 mln. litų ūkininkams, opozicinė Jungtinė ir liberalų frakcija Seime reikalaus nerealius pažadus žarsčiusių politikų asmeninės atsakomybės.

REKLAMA
REKLAMA

"Mūsų manymu, neatsakingai pažadus ūkininkams žarstę politikai turėtų atsakyti už savo veiksmus ir jų neįvykdžius - atsistatydinti", - trečiadienį (05.14) išplatintame pareiškime teigia Jungtinės ir liberalų frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

REKLAMA

Apie tai, kad žemdirbiams bus skirta 140 mln. litų papildoma parama, balandžio viduryje pirmasis iš politikų pranešė Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas, socialliberalas Gintautas Kniukšta.

Balandžio 15 dieną prie Seimo ūkininkų surengtoje daugiatūkstantinėje protesto akcijoje jis mitingo dalyviams pranešė, kad žemdirbių keliamoms problemoms spręsti bus surasta 140 mln. litų, kurių, tikriausiai sumažinus valstybės valdymo išlaidas, bus ieškoma persvarstant šių metų biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau Seimas priėmė rezoliuciją, kurioje Vyriausybei pasiūlyta iki birželio 10 dienos rasti galimybę skirti žemdirbiams pažadėtas lėšas. Galimybes rasti biudžete 140 mln. litų skeptiškai įvertino finansų ministrė Dalia Grybauskaitė, tačiau vėliau premjeras Algirdas Brazauskas paramos žemdirbiams kartelę "nuleido" iki 50 mln. litų.

Kaip pranešime spaudai teigia Lietuvos liberalų sąjungos pirmininkas Eugenijus Gentvilas, Vyriausybės ir Seimo nesutarimai dėl papildomos paramos kaimui dar kartą pademonstravo, kad tų pačių partijų atstovaujama vykdomoji ir įstatymų leidžiamoji valdžia nesugeba susikalbėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Liberalai nepritars, kad papildomos lėšos kaimui būtų skiriamos švietimo, sveikatos apsaugos ar kitų valstybei gyvybiškai svarbių sferų sąskaita, o jeigu Vyriausybė pradės atiminėti pinigus iš mokytojų ir gydytojų, tai gresia visuomenės supriešinimu", - trečiadienį spaudai išplatintame pranešime tvirtina Eugenijus Gentvilas.

Šių metų biudžete žemės ūkiui numatyta skirti 288 mln. litų, dar papildomai 52 mln. litų šiemet skirti žemdirbiams jau yra pažadėjusi Vyriausybė.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų