REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Mokslininkų rūmuose vykusioje konferencijoje “Lietuvos administraciniai teismai ir Europos teisė” buvo pažymėta, kad administracinių teismų sistemos sukūrimas pasiteisino. Tarptautiniai ekspertai siūlo diegti dvipakopės administracinių teismų sistemos modelį ir kitose valstybėse.

REKLAMA
REKLAMA

Konferencijos dalyviai teigė, kad administraciniai teismai išsiskiria savo efektyvumu, ekonomiškumu, operatyvumu (vidutiniškai byla išnagrinėjama per šešis mėnesius). Žmogui sudarytos palankios sąlygos ginti savo pažeistas teises ir atstovauti savo interesams santykiuose su valstybės valdymo institucijomis. Administraciniai teismai padeda stiprinti teisinę valstybę, skatindami viešojo administravimo institucijas teikti kokybiškas paslaugas.

REKLAMA

2001 metais baigta formuoti dviejų instancijų administracinių teismų sistema, kurioje ypač svarbų vaidmenį atlieka Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas formuodamas vieningą teismų praktiką mokesčių, socialinės, sveikatos apsaugos, žemės ūkio, aplinkosaugos ir kitose viešojo administravimo srityse.

Administraciniai teismai jau taiko Europos Sąjungos teisę, kadangi ši teisė iš esmės sudaryta iš administracinio pobūdžio taisyklių.

Konferencijoje dalyvavo aukščiausi šalies pareigūnai - prezidentas Valdas Adamkus, Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, Konstitucinio Teismo pirmininkas Egidijus Kūris, kitų teismų vadovai, administracinių teismų teisėjai, Lietuvos Seimo ir Europos Parlamento nariai bei akademinė bendruomenė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų