REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas ketvirtadienį pritarė prezidento pasiūlytai Rasos Budbergytės kandidatūrai į valstybės kontrolieriaus postą. Prognozės, kad Valdui Adamkui teks ieškoti naujo kandidato į šį postą, nepasitvirtino.

REKLAMA
REKLAMA

Už R. Budbergytės skyrimą į valstybės kontrolieriaus pareigas balsavo 87 Seimo narių, prieš - 37, 4 balsavimo biuleteniai pripažinti negaliojančiais. Seimo sprendimu, dėl R. Budbergytės buvo balsuojama slaptai. Slaptą balsavimą pasiūlė Darbo partijos frakcijos seniūnė Loreta Graužinienė.

REKLAMA

Ketvirtadienį rytą posėdžiavusios Socialdemokratų ir Darbo partijos frakcijos dar prieš Seimo posėdį paskelbė nepritarsiančios V. Adamkaus pasiūlytai Rasos Budbergytės kandidatūrai.

Kaip vieną iš pagrindinių tokio apsisprendimo priežasčių, valdančiųjų frakcijų atstovai nurodė tai, kad prezidentas, prieš teikdamas Seimui valstybės kontrolieriaus kandidatūrą, nesikonsultavo su Seimo frakcijomis.

Opozicija savo ruožtu teigė, kad valdantieji neturi priekaištų R. Budbergytės dalykinėms savybėms, bet nori valstybės kontrolieriaus poste matyti savą žmogų.

REKLAMA
REKLAMA

BNS žiniomis, nepritarti R. Budbergytės kandidatūrai valdančiąją daugumą sudariusios Darbo partijos, Lietuvos socialdemokratų partijos, Naujosios sąjungos bei Valstiečių ir Naujosios demokratijos frakcijos sutarė dar pirmadienį.

Socialdemokratų lyderio premjero Algirdo Brazausko nuomone, valstybės kontrolieriaus pareigas galėtų užimti buvęs vidaus reikalų ministras socialdemokratas Juozas Bernatonis, tačiau jo kandidatūrai nepritaria prezidentas Valdas Adamkus.

Įskaitant ir ankstesnę V. Adamkaus kadenciją, tai buvo jau ketvirtas kartas, kai parlamentui neįtiko jo pasiūlytas kandidatas į valstybės kontrolierius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1999 metais, per pirmąją V. Adamkaus kadenciją, tuometinis Seimas, kuriame daugumą sudarė konservatoriai, atmetė du prezidento V. Adamkaus pasiūlytus kandidatus ir pritarė tik trečiajam pretendentui - dabartiniam Valstybės kontrolės vadovui Jonui Liaučiui.

Tuomet Seimui neįtiko Nepriklausomybės akto signatarai Kęstutis Lapinskas ir Audrius Rudys. K. Lapinsko kandidatūrą Seimas atmetė du kartus.

BNS, OMNI naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų