REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėję penkiolika nepriklausomybės metų mūsų neapsaugo nuo praeities šmėklų - politinių skandalų, kuriuose žaidžiama ta pačia buvusio bendradarbiavimo su KGB korta. Ar mes pagaliau sužinosime visą tiesą apie KGB veiklos mastą Lietuvoje, ar ir toliau informacija bus pateikiama dalimis, paprasčiausiai šantažuojant arba pašalinant politinius varžovus? Ar įvyko Lietuvos desovietizacija?

REKLAMA
REKLAMA

Ar neapsigavome naiviai pasikliaudami laiko tėkme ir visuomenę esą gydančia laiko galia? Ar mūsų politinis elitas atsinaujins? Ar, priešingai, jauniems žmonėms ir toliau keliai į didžiąją politiką bei lyderystę bus uždaryti ir budriai saugomi klikų, kurioms svarbiausia yra ne kompetencija, talentas ar vertybės, o paprasčiausias lojalumas grupei? Ar Lietuvoje nesiklosto dvi paralelinės politinės tikrovės - ES ir NATO Lietuva, kurioje veikia Vakarų pasaulio taisyklės, ir vidinės galios bei įtakos grupių Lietuva - oligarchijos ir nomenklatūros Lietuva, gerokai panašesnė į Rusiją nei į Vakarų Europos šalis? Ar Lietuvoje vyksta desovietizacija ar resovietizacija?

Apie visa tai - laidoje “Be pykčio” pirmadienį, vasario 21 d., per Lietuvos televiziją. Laidoje dalyvauja filosofas Andrius Navickas, politologas Vladimiras Laučius ir politikas Algis Kašėta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų