REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tęsiantys bado akciją ir Seimo rūmuose naktį į penktadienį nakvoję parlamentarai Petras Gražulis ir Egidijus Klumbys perspėti dėl Susirinkimų įstatymo pažeidimo. Jei parlamentarai ir toliau nakvos Seime, jiems gresia piniginė bauda arba areštas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo kancleris Arvydas Kregždė informavo juos, kad Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad už Susirinkimų įstatymo pažeidimą gresia bauda nuo 500 iki 2 tūkst. litų arba administracinis areštas iki trisdešimties parų.

REKLAMA

P. Gražulis jau anksčiau buvo įspėtas, kad Susirinkimų įstatymas draudžia Seimo rūmuose organizuoti susirinkimus, mitingus, piketus, grupių ar pavienių asmenų akcijas.

Atsakydami į tai, badaujantys Seimo nariai pareiškė, kad miegojimo vietos nežada keisti ir net yra pasiruošę keliauti į kalėjimą.

"Dėl to, kad KGB-istų nebūtų aukščiausioje Lietuvos valdžioje, mes pasiruošę kad ir šiandien keliauti į kalėjimą. Ir pasiruošę dėl to ne tik 30 parų, bet ir visą likusią kadenciją praleisti už grotų. Miegojimo vieta taip pat nebus keičiama", - pareiškė P. Gražulis ir E. Klumbys.

REKLAMA
REKLAMA

Badaujantis P. Gražulis sakė, kad nutraukti protesto akcijos neketina. "Kiek turėsiu valios, tiek badausiu", - tvirtino sublogęs parlamentaras.

Ketvirtadienį Seimo Liberalų demokratų frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis iš Seimo tribūnos perskaitė kreipimąsi į Lietuvos Prezidentą Valdą Adamkų ir Seimo Pirmininką Artūrą Paulauską, kuriame reiškiamas didelis susirūpinimas, kad P. Gražulio ir E. Klumbio vykdoma bado akcija, kuria jie protestuoja prieš tai, kad KGB rezervistai Antanas Valionis ir Arvydas Pocius užima užsienio reikalų ministro ir Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus postus, iki šiol nesusilaukė jokios valstybės vadovų reakcijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberaldemokratai pareiškė, kad remia šią parlamentarų akciją ir ragina prezidentą V. Adamkų bei Seimo pirmininką A. Paulauską susitikti su badaujančiais parlamentarais ir nedelsiant išspręsti klausimą, dėl kurio P. Gražulis ir E. Klumbys buvo priversti imtis kraštutinės protesto formos - badavimo, galinčio turėti sunkių padarinių jų sveikatai ir net gyvybei.

Seimo narys P. Gražulis, siekdamas KGB rezervininkų atsistatydinimo, kovo 22 d. Seime pradėjo bado akciją. Kovo 29 d. prie jo prisijungė E. Klumbys.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų