REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie viešbučio kambarius paprastai galvojama dvejopai. Vieni mano, kad kambario dydis ir patogumas nesvarbu, nes atostogaujant vis tiek jame praleidžiama mažiausiai laiko. Kiti įsitikinę, kad viešbučio kambarys turėtų būti tinkama atostogų uvertiūra ir neatskiriama dalis.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto tokios brangios trumpų atostogų valandos gali gerokai nukentėti, jei atvykę į viešbutį pamatysite prieš langą stūksant akliną sieną, greta durų – nuolat dundančią lifto šachtą, o viduje – ankštą vonios kambarį ar siaurą, nors ir dvigulę lovą. Jums beliks su tuo susitaikyti arba susinervinus grįžti prie registratūros stalo, reikalaujant žaibiškos evakuacijos į labiau atostogoms pritaikytą kambarį. Vienaip ar kitaip – niekam tikusi atostogų pradžia.

REKLAMA

Žinia, tie, kurie reikalauja geriausių viešbučio kambarių, tokioje padėtyje atsiduria retai. Šioje apžvalgoje - 13 prašmatnių ir populiarių viešbučių.

“Hotel Cipriani”, Venecija6493 EUR už parą

Šio viešbučio “Palladio” apartamentai žvelgia į Didįjį kanalą. Romantiška vietelė, kurią itin mėgsta Donatella Versace, Johny Deppas ir Salma Hayek, turi terasą ir atskirą baseiną, todėl kitoms Venecijos įžymybėms – Santa Maria della Salute bažnyčiai ar Šv. Morkaus aikštei – teks gerokai palaukti, kol jūs rasite laiko jas aplankyti.

REKLAMA
REKLAMA

“Hotel de Crillon”, Paryžius7217 EUR už parą

Jei čia būtumėte buvę 1793 m. rudenį, būtumėte regėję giljotinos ašmenų nurėžiamą karalienės Marijos Antuanetės galvą – “Concorde” aikštėje, į kurią žvelgia viešbučio langai, galvos neteko ne tik ji, bet ir jos vyras Liudvikas XVI. Įsimintiniausi viešbutyje – Bernsteino apartamentai, pavadinti garsiosios “Vestsaido istorijos” autoriaus pavarde, besipuikuojantys marmurine vonios kambario apdaila. Bernsteinas čia buvojo, dieną rašydamas ir tobulindamas partitūrą, o vakarais ruošdamas pobūvius. Naktis šiuose apartamentuose nukels jus į Erico Romero filmą – neveltui dažni jų svečiai yra Jennifer Lopez, Madonna ir Harisonas Fordas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“La Residencia”, Maljorka1939 EUR už parą

Erdvus – 110 kvadratinių metrų – kambarys Nr. 66 yra pačiame pastato “Son Fon” viršuje, virš pagrindinio baseino. Jame dera tradiciniai maljorkietiški elementai – atviras židinys, senoviniai baldai – ir televizorius su plazminiu ekranu, DVD ir vaizdo grotuvai bei baras. Ištaigingi apartamentai turi savo terasą ir atskirą baseiną, kurį labai mėgo princesė Diana, o šiandien jame laiks no laiko vis dar lepinasi Pierce’as Brosnanas ir George’as Lucas.

“The Tsitouras Collection”, Santorinis (Graikija)623 EUR už parą

Dabar Graikijoje yra ir daugiau tokios klasės viešbučių, tačiau šio įkūrėjas Dimitris Tsitouras buvo tokio tipo stilingų rekonstrukcijų pradininkas. Jis apjungė penkis namus (“Vėjų namas”, “Jūros namas”, etc), pastatytus apie 300 m. virš vakarinės salos pakrantės, ir juos rekonstravo, pripildydamas šilkinių audinių, senovinių baldų, paveikslų ir marmurinių vonių. Iš “Portretų namo” atsiveria vaizdas į kraterį – jis, kaip teigiama, mena galingą ugnikalnio išsiveržimą, kuris į jūros dugną nugramzdino Atlantidą; o taip pat į tris juodas salas, išsiskiriančias Egėjo jūros mėlyje. Tas pats vaizdas matyti ir iš greta apartamentų esančios terasos, kurioje kartais svajoja Harvey Keitelis, Moschino ir Jacquesas Langas.

REKLAMA

“The Martinez”, Kanai5014 EUR už parą

“The Martinez”, viena iš Kanų pakrantės įžymybių, neseniai atgavo savo 1930 m. turėtą spindesį – skrupulingai atkurti visi Art Deco stiliaus rūmai. Kanų kino festivalio metu tai viena iš gyviausių visuomeninių vietų, nes čia gausu restoranų, įkurdintų palei smėlėtą privatų paplūdimį. Viešbutyje yra daugiau nei 400 kambarių ir 7 teniso aikštelės, taip pat apartamentai, kuriuose du miegamieji, turkiška pirtis, du vonios kambariai, virtuvė, didelė drabužinė, sauna ir terasa su džakudzi po atviru dangum. Ant sienų – šiuolaikinės dailės šedevrai, tame tarpe ir Picasso, čia pat – plazminiai ekranai, DVD ir CD grotuvai, kuriuos kiekvieną akimirką jums įjungti pasiruošę 2 liokajai, patarnaujantys kiaurą parą, o be to – “Porsche” arba “Mercedes S-Class” automobiliai. Tarp šių apartamentų svečių – Phillas Colinsas, Catherine Deneuve, Jean-Paulis Belmondo.

REKLAMA

“Tigmi”, Marakešas159 EUR už parą

“Tigmi” – keleto aptvarinių berberų namų tipo pastatų kompleksas atokiame (jokių telefonų!) mieguistame kaimelyje už 22 km. nuo Marakešo. Šis viešbutis puikiai dekoruotas – netaisyklingas baltai tinkuotas sienas su eukalipto lubomis puošia marokietiški audiniai bei senoviniai daiktai. Iš kambarių atsiveria nuostabus Maroko vaizdas į sniegu padengtą Atlaso kalnų viršūnę, kurios didybė sielą pripildo gyvenimo džiaugsmo. Didelis baseinas žiemą šildomas, teikiamos įvairiausio masažo paslaugos – dėl to šią vietą, pavargę nuo karnavališko Marakešo šurmulio, mielai renkasi supermodeliai bei įžymybių fotografai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Palace Hotel”, Gstaad, Šveicarija5456 EUR už parą

Šio viešbučio apartamentai tituluojami pačiais geriausiais visame Alpių regione – jie įrengti pačiame viešbučio viršuje tarp keturių stogo bokštų. 240 kvadratinių metrų apartamentuose – 3 miegamieji kambariai, erdvi svetainė ir valgomasis, vonios kambariai su plokščiaekraniais televizoriais bei garų voniomis. 150 kvadratinių metrų terasa leidžia gėrėtis vaizdingomis kalnų apylinkėmis. Džakudzi ir sauna įrengtos viename iš bokštų. Gyvendama tokioje prabangoje, čia įkalinta princesė Katilėlis nieku gyvu nesutiktų nusileisti žemėn. Šiuose apartamentuose dažnai vieši Elle Macpherson ir Robbie Williamsas.

REKLAMA

“Portmeirion Hotel”, Snowdonia, Velsas347 EUR už parą

Šio fantastiško “itališko” kaimo vizija priklauso serui Clough William-Ellisui; ją 1960-aisias įamžino Patrico McGoohano TV serialas “Kalinys”. Bet dar iki tol šis viešbuti traukė įžymybes: viešbutyje esantys “Povo” apartamentai buvo pasiūlyti karaliui Edvardui VII, kai jis 1936 m. lankėsi Velse. Apartamentų dekoras iškilniai tradiciškas – visus gausiai naudojami prašmatnūs audiniai. Drapiruota “princesės an žirnio” stiliaus lova tokia aukšta, kad norint į ją išlipti ar iš jos išlipti, tenka naudoti specialiai suprojektuotus laiptelius. Iš viešbučio, kuriame buvojo Liamas Neesonas, Davisas Seamanas, Nigelis Mansellis, atsiveria puikūs Snownonios vaizdai.

REKLAMA

“The Samling”, Lake District659 EUR už parą

“Samling” viešbutis buvo pastatytas XVIII a. pradžioje. Visi 10 kambarių ypatingi – tarp jų išsiskiria “Bothy” – su erdviomis atskiromis gyvenamosiomis patalpomis ir privačia pietų pusėje įrengta terasa. Vonioje išlikęs senovinis lietaus srovės dušas, kaip manoma, Churchilio nuosavybė. Po juo maudėsi Beckhemų porelė ir Tomas Cruise’as.

“Palazzo Sasso”, Amalfi pakrantė (Italija)1347 EUR už parą

Viešbutis įkurtas XII a. viloje su mauriškais elementais, iš jo atsiveria vaizdai į Viduržemio jūros pakrantėje įsidėsčiusius žvejų kaimelius. “Belvedere” apartamentai didžiuojasi  “gražiausiais Europos vaizdais” – nuotolinio valdymo pultais reguliuojamos užuolaidos leidžia vaizdais gėrėtis nepakilus iš karališko dydžio lovos, greta kurios – grindyse įrengtas baseinėlis. Apartamentai aprūpinti “Bang & Olufsen” technika, be to, yra nežmoniško dydžio terasa, kurioje mėgsta pietauti Cameron Diaz, Placido Domingo, Gore Vidal, Jeffas Goldblumas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Mena House”, Oberoi, Kairas (Egiptas)1231 EUR už parą

“Mena House” buvo pastatytas kaip karališkas medžioklės namelis, skirtas XIX a. Egipto karaliams, bet jau daugiau kaip šimtmetį jame įrengtas viešbutis, pamėgtas pasaulio didžiųjų ir išmintingųjų. Tarp jų – Winstonas Churchilis, palikęs savo vardu pavadintus apartamentus iš dviejų (jei reikia – ir iš trijų) greta esančių miegamųjų. Apartamentai didesni už patį gyvenimą – plati lova pagrindiniame miegamajame yra su baldakimu, ji daugiau nei karališko dydžio, o džakudzi vonia lengvai sutalpins ir jus, ir jūsų draugus. Terasoje, žvelgdami į didžiąsias piramides, esančias tik už 400 m., gali linksmintis 200 žmonių. Šiuos apartamentus pamėgę Bryanas Adamsas, Billas Clintonas, Ralphas Laurenas, Barbara Bush.

REKLAMA

“Adlon Kempinski”, Berlynas970 EUR už parą

“Adlon” viešbutis mena daugybę garsenybių – čia Charlie Chaplino gerbėjai vos nepaliko jo be kelnių, čia vienatvės ieškojo Greta Garbo. Viešbutį sunaikino gaisras, tačiau modernusis “Adlon” atkurtas pagal senus brėžinius ir planus. Kambarys Nr 610 žvelgia į Tiergarteną bei Branderburgo vartus, kuriais gėrėjosi Russellas Crow ir Dalai Lama.

“British Airways”, pirma klasė5323 EUR

Jei viešbučiai žemėje jūsų netenkina – rinkitės pirmos klasės kelionę aplink pasaulį, kaip yra padarę serai Davidas Frostas ir Eltonas Johnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų