REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas pirmadienį rengia susitikimą su Liberalų ir centro frakcijos atstovu Juozu Matulevičiumi ir Socialdemokratinės koalicijos frakcijos atstovu Visvaldu Nekrašu.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento atstovė spaudai Jūratė Overlingienė BNS teigė, kad susitikimas rengiamas atsiliepiant į R.Pakso kvietimą Seimo nariams atvykti į Prezidentūrą padiskutuoti apie politinę situaciją Lietuvoje.

REKLAMA

Iš viso Seime yra šešios frakcijos ir Mišri parlamentarų grupė.

Praėjusią savaitę prezidentas kiekvieną parlamentarą asmeniškai pakvietė į diskusiją Prezidentūroje "aptarti valstybės reikalus ir šiandieninę politinę situaciją", taip pat teigė, kad jo "durys visada atvertos" ir parlamentarams, ir Seimo frakcijoms bei komitetams.

Susitikti su R.Paksu Prezidentūroje partijų atstovai norėjo dar gruodžio pabaigoje, tačiau ketinimų buvo atsisakyta, prezidentui neišreiškus noro su jais pasimatyti.

REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio viduryje Vilniaus miesto meras Liberalų ir centro sąjungos lyderis Artūras Zuokas bei valdančiosios Socialdemokratų partijos lyderis premjeras Algirdas Brazauskas žurnalistams teigė, kad dar iki šv.Kalėdų parlamentinių partijų vadovai žada aplankyti prezidentą R.Paksą ir dar kartą paraginti jį atsistatydinti.

Tokį susitikimą norėta surengti po to, kai Seime buvo surinkti parašai apkaltai inicijuoti.

Tačiau vėliau Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas ir A.Brazauskas teigė, kad susitikti su prezidentu ir kalbėti dėl jo atsistatydinimo nebėra prasmės, nes jis kartojo to nedarysiąs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apkaltos komisija iki vasario 13 dienos turi Seimui pateikti išvadą, ar kaltinimai prezidentui yra pagrįsti ir rimti. Savo išvadą dėl kaltinimų šiurkščiai pažeidus Konstituciją turėtų pateikti ir Konstitucinis Teismas.

Prognozuojama, jog balsavimas dėl prezidento nušalinimo gali būti surengtas balandžio mėnesį. Prezidentui nušalinti reikia ne mažiau kaip 85 balsų.

Iš viso Seime yra 137 parlamentarai, dar keturios vietos yra laisvos.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų