• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas neabejoja savo partijos sėkme sekmadienį vyksiančiuose Seimo rinkimuose nepaisant pastarosiomis dienomis kilusio dar vieno korupcijos skandalo, kuriame kyšio ėmimu įtariamas Liberalų ir centro sąjungos narys Virginijus Martišauskas.

REKLAMA
REKLAMA

"Manau, kad mes kursime ateities Lietuvą ir po spalio 10-osios", - sakė A. Zuokas, ketvirtadienį Prezidentūroje žurnalistų paklaustas apie partijos galimybes surinkti daugiau nei 5 proc. rinkėjų balsų. Šis barjeras taikomas partijų kandidatų sąrašams, norint kad jie patektų į Seimą.

REKLAMA

A. Zuoko teigimu, atsisakydamas Seimo nario mandato ir sustabdydamas savo narystę partijoje, V.Martišauskas "priėmė labai svarbų sprendimą".

"Aš palinkėčiau greito tyrimo ir kad jis būtų nepolitizuotas, kad tai nebūtų dar vienas skandalas, kurių šiais metais Lietuvoje buvo labai daug. Aš norėčiau matyti, kur yra korupcija ir realūs nusikaltimai ir teisinis įvertinimas", - teigė A. Zuokas.

V. Martišauskas žurnalistams ketvirtadienį sakė, jog nepaisant jam mestų įtarimų, dalyvausiąs spalio 10 dieną vyksiančiuose Seimo rinkimuose. "Tai ne mano valia, nes rinkimai vyksta", - žurnalistams teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ką liberalcentristai ketina daryti su V. Martišausku, A. Zuokas ironizavo, jog V. Martišauskas - "ne daiktas, su kuriuo būtų galima ką nors daryti".

"Galima kažką daryti su daiktais, galima iš kaladėlių statyti pilis. V. Martišauskas priėmė sprendimą, jis atsisakė Seimo nario mandato ir stabdo narystę mūsų partijoje tol, kol bus atliktas išsamus tyrimas", - sakė A. Zuokas, sveikindamas V. Martišausko sprendimus.

Liberalcentristų lyderio teigimu, V. Martiškausko sprendimas "yra geras pavyzdys bendradarbiauti su teisėsauga, o ne siekti atsiriboti".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kyšininkavimu įtariamas V. Martišauskas ketvirtadienį ryte įteikė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pareiškimą dėl Seimo nario mandato atsisakymo ir VRK paprašė nutraukti jo Seimo nario įgaliojimus nuo spalio 8 dienos, penktadienio.

Atsisakyti Seimo nario mandato V. Martišauskui trečiadienį rekomendavo Liberalų ir centro sąjungos rinkimų štabas.

Generalinis prokuroras Antanas Klimavičius trečiadienį įteikė Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn V. Martišauską, kuris įtariamas prievartavęs duoti kyšį.

REKLAMA

Seimo valdyba dėl to nusprendė pirmadienį sušaukti neeilinį posėdį.

Įtariama, kad V. Martišauskas reikalavo 20 tūkst. litų kyšio, kaip paramos jo rinkimų kampanijai, iš Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus Kęstučio Šiliausko.

Už tai V. Martišauskas žadėjo atsiimti savo skundą aplinkos ministrui Arūnui Kundrotui dėl K. Šiliausko sukelto incidento, kurio metu buvo sunkiai sužalotas žmogus.

V. Martišauskas neigia reikalavęs kyšio ir ėmęs pinigus.

Liberalcentristas kandidatuoja į Seimą Šilutės vienmandatėje rinkimų apygardoje ir yra įrašytas į Liberalų ir centro sąjungos kandidatų sąrašą daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

BNS, ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų