REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujas Rusijos prezidento administracijos vadovas Dmitrijus Medvedevas atmetė visas spėliones, kad visiška Rusijos prezidento Vladimiro Putino šalininkų pergalė per parlamento rinkimus praėjusių metų gruodį kelia grėsmę Rusijos demokratijai ir reformoms.

REKLAMA
REKLAMA

D. Medvedevo straipsnis laikraštyje "Financial Times" pasirodė tuo metu, kai Rusijos liberalai, beveik neatstovaujami naujojo šaukimo Valstybės Dūmoje, būgštauja dėl V. Putino įtakos parlamento žemiesiems rūmams ir žiniasklaidai, galinčios suketi pavojų posovietiniams demokratijos institutams.

REKLAMA

Pasak V. Medvedevo, pastarieji rinkimai į Valstybės Dūma reiškia atsitraukimą nuo dešimtojo dešimtmečio scenarijų: komunistų parlamente sumažėjo du kartus, liberalai patyrė triuškinamą pralaimėjimą, o nacionalistų skaičius smarkiai išaugo.

Tuo tarpu prezidentą remianti partija "Vieningoji Rusija" gavo Dūmoje konstitucinę daugumą.

"Ką tai reiškia? Ar bus rytdienos Rusija mažiau liberali? Ar pasuks ji iš demokratijos ir rinkos reformų kelio į nacionalizmą ir autoritarizmą?" - rašo V. Medvedevas.

REKLAMA
REKLAMA

"Tokie nuogąstavimai nepagrįsti. Rinkimai iš esmės sustiprino politinį pagrindą demokratinėms ir ūkio reformoms tęsti", - teigia jis.

V. Medvedevas užėmė prezidento administracijos vadovo postą lapkritį, pakeitęs Aleksadrą Vološiną, kuris ėjo šias pareigas nuo Boriso Jelcino laikų.

Po jo paskyrimo sustiprėjo nuomonė, kad rengiantis naujiems prezidento rinkimams Rusijoje konservatorių įtaka Kremliuje didėja.

V. Medvedevas mano, kad "Vieningosios Rusijos" įsivyravimas Valstybės Dūmoje reiškia, kad "Rusijos žmonės patvirtino ir įteisino stabilumą".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusijai reikia "aiškių pagrindinių taisyklių" ekonomikoje, sakė jis.

Rusijai taip pat reikia patikimos teisinės sistemos ir, kaip parodė ginčai dėl naftos magnato Michailo Chodorkovskio sulaikymo, Rusijoje prieš įstatymus "lygūs visi, nepriklausomai nuo turtingumo", mano V. Medvedevas.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų