REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministerijų sekretoriai dar neatleisti, bet politinio pasitikėjimo pareigūnai viceministrai jau priimti. Ir vieni, ir kiti gauna nemenkus atlyginimus.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios politikos, toli gražu neprimenančios taupymo, laikosi kai kurie ministrai, rašo "Lietuvos rytas". Šis pareigybių dubliavimasis turėtų baigtis liepos 20-ąją, kai pagal pataisytą Valstybės tarnybos įstatymą visose ministerijose vietoj sekretorių atsiras viceministrai ir kancleriai.

REKLAMA

Didžiausią pavaldinių kariauną šiuo metu turi žemės ūkio ministras konservatorius Kazys Starkevičius - 3 viceministrus, 5 sekretorius, 3 patarėjus ir 1 padėjėją.

Nemenkas būrys pavaldinių aptarnauja socialinės apsaugos ir darbo ministrą Rimantą Dagį - 3 viceministrai, 2 sekretoriai, 2 patarėjai ir 1 padėjėjas.

Ir K.Starkevičiaus, ir R.Dagio atstovai tikino, jog su mažesne komanda ministrai tiesiog neišsiverstų.

Susisiekimo ministras liberalas Eligijus Masiulis, dar neatleidęs visų sekretorių, taip pat suskubo į viceministrų postus įdarbinti du savo partijos draugus - Arūną Štarą ir Rimvydą Vaštaką. Ministro komandoje šiuo metu tebedirba 3 sekretoriai ir 3 patarėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Pertvarkyti komandą labiausiai skubėjo užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas. Dabar jam teks neseniai priimtus pareigūnus vėl atleisti ir arba priimti iš naujo, arba pasiūlyti kitas pareigas, arba su jais atsisveikinti.Pirma laiko iš ambasados Vokietijoje ministras atšaukė ir sekretoriumi įdarbino Evaldą Ignatavičių, o iš Izraelio, nebaigus kadencijos, teko grįžti Astai Skaisgirytei Liauškienei, kuri irgi tapo sekretore.

Šiems dviem ministerijos sekretoriams, taip pat neseniai pradėjusiam dirbti valstybės sekretoriui Kęstučiui Jankauskui ir jau ministerijos senbuviu laikomam sekretoriui Žygimantui Pavilioniui kovo mėnesį buvo įteikti atleidimo lapeliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ramiai gali jaustis tik pirma laiko iš ambasadoriaus posto Italijoje atšauktas Šarūnas Adomavičius, nes jis gavo politinio pasitikėjimo pareigūno viceministro postą.

Bene taupiausiai elgiasi finansų ministras Algirdas Šemeta, iki šiol nepriėmęs nė vieno naujo pareigūno į ministerijos vadovybės komandą. Iki liepos mėnesio Finansų ministerijoje dirbs 5 sekretoriai ir vienas valstybės sekretorius. Visiems jiems jau įteikti atleidimo lapeliai.

Šiuo metu viceministrų atlyginimai (be tarnybinių priedų) - apie 6200 litų. Ministerijų sekretorių atlyginimai (be tarnybinių priedų) - 5625 litai. Jiems taip pat mokami priedai už kvalifikacines klases, kurie siekia 30 proc. algos dydžio. Jeigu sekretoriai yra statutiniai pareigūnai, jie priedus gauna ir už laipsnius.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų