REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) valdoma VšĮ „Kauno Žalgirio rėmėjas“ ir remiama asociacija „Kauno futbolo ir beisbolo klubas“ ketina prisiimti įsipareigojimus ir 25 metus koncesijos būdu valdyti Nemuno saloje statomą Kauno areną.

REKLAMA
REKLAMA

Dviejų garsiausių Kauno sporto klubų sukurtas konsorciumas, pasak ŪBIG pranešimo, buvo vienintelis Kauno pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje valdymo ir naudojimo koncesijos konkurso dalyvis.

REKLAMA

„Konkurse nedalyvavo nė viena bendrovė. Mūsų pareiga užtikrinti, kad „Žalgiris“ - Kauno ir visos Lietuvos simbolis - turėtų kur rungtyniauti. ULEB Eurolygos licenciją siekiančiam išsaugoti „Žalgiriui“ būtina arena, o Kaunas negali prarasti teisės rengti 2011 metų Europos krepšinio čempionato varžybų“, - motyvus, kodėl dviejų klubų konsorciumas ryžosi dalyvauti konkurse, aiškino ŪBIG valdybos pirmininkė ir „Žalgirio“ valdybos narė Angelė Dementavičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno valdžios bandymai konkursu sudominti garsius Lietuvos ir Europos renginių organizatorius buvo nesėkmingi.

“Jei nebūtų atsiradęs arenos koncesininkas, ULEB Eurolygos vadovai šiandien greičiausiai būtų atmetę „Žalgirio“ prašymą suteikti ilgalaikę Eurolygos licenciją“, - po derybų su ULEB Eurolygos generaliniu direktoriumi Chordžiu Bartomeu (Jordi Bertomeu) sakė „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. ULEB Eurolyga kėlė dvi pagrindines sąlygas - klubo finansinis stabilumas ir Eurolygos standartus atitinkanti arena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dviejų klubų sukurtas konsorciumas sutiko prisiimti visus konkurso reikalavimus, kurie, ekspertų vertinimu, yra pernelyg griežti dabartinėje ekonominėje situacijoje.

Pagal konkurso sąlygas, arenos valdytojui reikės investuoti iki 32 mln. litų ir kasmet surengti iki 70 renginių.

„Žalgirio“ savininkė ŪBIG įsipareigoja užtikrinti reikiamą finansinį pajėgumą“, - patvirtino ŪBIG valdybos pirmininkė.

ŪBIG valdomos įmonės turi ilgametę sporto renginių organizavimo patirtį. Kasmet jos rengia ne tik vietines, bet ir tarptautines sporto varžybas ne tik Lietuvoje, bet ir Škotijoje.

REKLAMA

Kauno arenoje kasmet bus rengiama bent 50 krepšinio klubo „Žalgiris“ varžybų, kitų sporto renginių, pasaulinių garsenybių koncertų.

UAB „Ūkio banko investicinė grupė“ (ŪBIG) - Lietuvoje įsikūrusi globaliai veikianti bendrovė, kurios investicinė veikla apima nekilnojamojo turto, bankininkystės, aliuminio pramonės, kalnakasybos, logistikos, tekstilės, sporto, finansinio tarpininkavimo, konsultavimo bei kitus sektorius. Įmonė valdo Kauno „Žalgirio“ ir Edinburgo „Hearts“ klubus. Grupės įmonių valdomas turtas sudaro 3,1 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų