REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio simbolio Kauno „Žalgirio“ klubo gerbėjai sulaukė puikios žinios – pagalbos ranką šalies čempionams ištiesė didžiausias sporto mecenatas Lietuvoje Vladimiras Romanovas, rašo "Respublika".

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ priešai ilgai trimitavo apie galimą klubo bankrotą ir taip siekė sužlugdyti derybas su naująja komandos investuotoja tapusia „Ūkio banko investicine grupe“ (ŪBIG). Vis dėlto šiandien „Respublika“ skelbia žadėtą žinią – kontrolinį „Žalgirio“ klubo akcijų paketą įsigijo ir komandos gelbėjimo planą pateikė ŪBIG prezidentas V.Romanovas.

REKLAMA

„Nesitikėjome, kad nors vienas verslininkas išties ranką klubui, - pripažino „Žalgirio“ prezidentas Arvydas Sabonis. - V.Romanovas mane nustebino. Tai žmogus, kuris yra tikras sporto mėgėjas. Pažadėjo ir laikėsi savo žodžio“.

„Žalgirį“ slėgė skolos

„Esu kaunietis, užaugau su „Žalgiriu“, todėl negalėjau abejingai stebėti, kaip žlunga legendinė komanda. Neįsivaizduoju Kauno be „Žalgirio“, - pagrindinę priežastį, kodėl ryžosi perimti legendinio klubo valdymą, įvardijo V.Romanovas.

REKLAMA
REKLAMA

Šį sezoną „Žalgiris“ buvo atsidūręs ties žlugimo slenksčiu. Jau sezono pradžioje daugkartinių šalies čempionų komandą paliko visi legionieriai, o klubo vadovai pripažino, kad „Žalgirį“ slegia daugiau nei 26 mln. litų skolų.

„Tuo šiandien įsitikinome ir mes. „Žalgirio“ padėtį pavadinti prasto valdymo rezultatu, būtų per švelnu. Susidaro įspūdis, kad žlugimo siekta sąmoningai“, - sakė V.Romanovas.

Informuos Eurolygą

„Žalgiris – išgelbėtas! Dabar pagrindinis mūsų tikslas išlaikyti Eurolygos A licenciją ir suburti rimtą komandą kito sezono Eurolygos varžyboms, - džiaugėsi klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas. - Dar prieš kurį laiką mūsų situacija buvo labai liūdna. Atrodė, kad nėra jokios išeities ir nebeturime kur trauktis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakar vykusiame visuotiniame akcininkų susirinkime buvo pristatytas komandos pertvarkymo planas. ŪBIG „Žalgirio“ finansinėms problemoms spręsti skirs 5 mln. litų bei įsipareigos užtikrinti ilgalaikį klubo vystymąsi ir skaidrią veiklą.

Šiuo metu formuojama klubo vadovybė, pradėjo dirbti nauja valdyba. Ją sudaro penki ŪBIG atstovai: V.Romanovas, Angelė Dementavičiūtė, Martynas Ugianskis, Vitoldas Sapožnikovas ir Remigijus Jurgelaitis. Valdyboje ir toliau dirbs klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas bei prezidentas Arvydas Sabonis. Po vieną narį deleguos Kauno miesto savivaldybė ir asociacija „Žalgirio fondas“.

REKLAMA

A.Sabonio parama

„Klubo pastatymas ant kojų ilgas procesas, kalbėti apie detales dar anksti“, - sakė V.Romanovas.

Didžiausią sporto vadybos patirtį turintis Lietuvos verslininkas jau šešiolika metų remia Lietuvos futbolą. ŪBIG valdo vieną Škotijos lygos lyderių futbolo klubą „Hearts“.

„Kokie tikslai keliami „Žalgiriui“? Svarbiausias tikslas – ugdyti jaunimą ir jauniems talentams sudaryti sąlygas patekti į pagrindinę komandą. „Kaip visada sieksime būti tik pirmi“, - užtikrino V.Romanovas.

Klubo prezidentas A.Sabonis visiškai pritaria legendinės Lietuvos komandos gelbėjimo planui. „Spaudoje buvo pasirodžiusių įvairių interpretacijų. Noriu užtikrinti, kad naujųjų akcininkų tikslas vienas – vystyti „Žalgirį“. Remiu šį planą“, - pareiškė A.Sabonis.

REKLAMA

Nuo šiol klubo kontrolinį – 75 proc. akcijų paketą valdys ŪBIG, „Žalgirio“ prezidentas A.Sabonis – 21,5 proc., Kauno miesto savivaldybės viešoji įstaiga „Krepšinio perspektyvos“ – 0,25 proc., smulkieji akcininkai – apie 3 proc.

Mini interviu

- Kodėl nusprendėte išgelbėti „Žalgirį“? – „Respublika“ paklausė V.ROMANOVO.

- Nenusprendžiau, o tik bandau tai padaryti.

- Kiek jūs pats dalyvausite „Žalgirio“ klubo valdyme?

- Tiek, kol nesuformuosime naujos vadovybės, kuriai galima patikėti klubo valdymą.

- Buvo viešai pareikšta, kad „Žalgiris“ turi 20 mln. skolų. Kaip jos bus likviduotos?

- Skolos yra dvidešimt šeši milijonai. Dalį jau pavyko likviduoti.

- Ar kitą sezoną komandoje pavyks išlaikyti jos lyderius – Lietuvos krepšininkus?

- „Žalgiryje“ žais tie žaidėjai, kurių nereikia laikyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų