REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Lukašenka: politinės reformos yra įmanomos

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka teigia neatmetąs galimybės šalyje vykdyti reformas ir suteikti postus vyriausybėje kvalifikuotiems opozicijos atstovams. Ilgai dėl žmogaus teisių pažeidimų kritikuotas Baltarusijos lyderis teigia galįs vykdyti ir kitas politines reformas, jei tik jos nepakenks šalies ekonomikai.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Sąjunga suspendavo sankcijas Baltarusijai ir atnaujino politinius kontaktus su šia valstybe, kai nuo 1994 metų šalį valdantis A. Lukašenka iš kalėjimų paleido politinius kalinius bei leido publikuoti opozicinius leidinius.

REKLAMA

A. Lukašenka teigė esąs pasirengęs kurti gerus santykius tiek su Vakarais, tiek su Rusija. „Aš manau, kad tiek Rusijai, tiek Europai yra svarbu, kad Baltarusija yra suvereni, nepriklausoma valstybė, kurioje europiečiai gali jaustis kaip namuose“ - teigė A. Lukašenka.

Briuselis reikalauja, kad Baltarusija pakeistų rinkiminius įstatymus ir panaikintų įstatymą, leidžiantį įkalinti asmenį už narystę neregistruotoje organizacijoje. A. Lukašenka teigia, kad jei tokie pokyčiai nepakenks ekonominiam ir politiniam stabilumui, tai jie gali būti įgyvendinti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau čia pat jis pridūrė nežengsiąs žingsnių, kurie galėtų sukelti šalyje politinį ir ekonominį chaosą, o vėliau atvestų ir iki spalvotosios revoliucijos.

A. Lukašenka pažymėjo, kad opozicija šalyje yra itin silpna ir paprieštaravo korespondentų teiginiams, kad į paskutinį opozicijos mitingą susirinko 400 žmonių. „Mes juos suskaičiuojame iki vieno. Todėl aš jums sakau, kad ten buvo 200 žmonių“ - „Laisvosios Europos radijas“ cituoja Baltarusijos lyderį.

Tačiau jis teigė be problemų galįs priimti opozicionierius į vyriausybę, jei tik šie bus tinkamos kvalifikacijos ir dirbs žmonių naudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų