REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau po dviejų savaičių Lietuvai tarptautiniame “Eurovizijos” dainų konkurse atstovausiantis Sasha Son(g) (Dmitrijus Šavrovas) šiuo metu gyvena pasiruošimo renginiui darbais. Be muzikos, daugiau niekam jo gyvenime šiuo metu vietos nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Pagyrimai kelia pasitikėjimą

25-erių Sasha Son(g) pripažįsta, kad pergalė “Dainų dainos” konkurse, suteikusi jam galimybę dalyvauti tarptautinėje “Eurovizijoje”, yra tam tikras lūžis jo gyvenime. Nors negalėjo pasakyti, kad gyvenimas arba jis pats labai pasikeitė, vaikinas tikino, kad labiausiai pasikeitė gyvenimo ritmas, ypač dėl kelionių gausos. Su daina “Pasiklydęs žmogus” Sasha Son(g) jau koncertavo Olandijoje, Ukrainoje, Latvijoje ir Suomijoje.

REKLAMA

Išvykose dainininkas sulaukia daug gerų atsiliepimų. “Gaunu labai daug laiškų iš kitų šalių. Lietuvos televizijoje man sakė, kad tai pirmieji metai, kai gaunama tiek daug laiškų iš užsienio. Tai “Eurovizijos” gerbėjai, kurie prašo mano dainos. Jeigu taip reaguoja žmonės, kurie manęs visiškai nepažįsta, kurie girdėjo tik mano dainą, tai man labai malonu, suteikia daug pasitikėjimo. Be abejo, girdžiu ir piktų replikų, bet daugiau yra gerų atsiliepimų”, - šypsojosi dainininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip vieną maloniausių pagyrimų jis prisimena “Eurovizijos” nugalėtojos iš Ukrainos Ruslanos komentarą: “Juk puiku, kai niekieno neverčiama ji priėjo ir pasakė: “Bravo, gerai padainavai!”



Dėlioja savo pliusus

Sasha Son(g) nėra iš tų “Eurovizijos” dalyvių, kurie vyksta į konkursą trykšdami tikėjimu nuskinti pergalę. Juk “Eurovizija” - neprognozuojama. Tačiau vaikinas ramiai dėlioja savo pranašumus. Jis dainuos savo kūrybos dainą, gros fortepijonu, tad tikisi, kad bus įvertinti ir šie jo sugebėjimai. Be to, kaip pranašumą jis įvardija tai, kad šiemet konkurso dalyvius vertins ne tik žiūrovai, bet ir komisija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Nenoriu būti per daug užtikrintas, bet mąstau pozityviai. Taip pat ir bijau. Labiausiai dėl to, kad dainos pabaigoje mano delne neužsidegs ugnis, - atskleidė Sasha Son(g). - Ši liepsna turėtų simbolizuoti viltį. Šiais sunkiais laikais tai svarbu. Paprasti žmonės, kurie neuždirba daug, tiki, turi viltį, ir aš noriu prie jos prisidėti. Noriu atvirai kalbėti apie tas kasdienes problemas, su kuriomis visi susiduriame. Nieko įspūdingo scenoje nedarau, viskas tiesiog labai nuoširdu”.



Koziris - socialinė tematika

Sashai Son(g) Maskvoje talkins pritariantieji vokalistai: Hywelas Samas, su kuriuo jis pirmąkart bandė laimę nacionaliniame “Eurovizijos” konkurse, Baiba Skurstenė ir Nora Strolytė.

REKLAMA

Scenoje vaikinas gros dideliu juodu fortepijonu. Konkurso Maskvoje rengėjai padėkojo Lietuvos atstovams, kad šie palengvino jų darbą kuriant pasirodymo vaizdo projekcijas. Mat per Lietuvos pasirodymą bus panaudoti vaizdai iš Inesos Kurklietytės režisuoto filmo “Varnų ežeras” bei socialinės tematikos nuotraukos. Šios vaizdo projekcijos buvo demonstruotos ir per Lietuvoje vykusį “Dainų dainos” finalą.

“Daug žmonių įsivaizduoja, kad laimi tik linksmos dainos. Bet taip nėra. Be to, pastebėjome, kad šiemet konkurse bus kur kas mažiau plunksnų ir blizgučių. Atlikėjai labiau susikoncentravę į dainavimą. Dėl vaizdo projekcijų, nuotraukų socialinėmis temomis mūsų pasirodymas bus jautrus. Tai mūsų koziris”, - mano Sasha Son(g).

REKLAMA

Paskutinė vieta nuliūdintų

Dainininkas nesibaimina, kad dėl kai kurių žmonių prastos nuomonės apie “Eurovizijos” konkursą gali nukentėti jo reputacija.

“Tiesiog darai savo darbą. Ir ne šiaip darbą, o mėgstamą darbą. Mes siekiame, kad žmonės mūsų klausytųsi. Dainuoti tokioje scenoje gali tekti tik kartą gyvenime, todėl turiu naudotis ta proga. Kam bijoti? Juk dainuoji, kad žmonės klausytųsi. Jeigu dainuoji tik tam, kad užsidirbtum pinigų, tai scena ne tau, - svarstė Sasha Son(g). - Jei gerai pasirodysiu, jei žmonės sakys, kad ši daina išsiskyrė, jiems patiko, tai ir bus pasiekimas. Aišku, jei liksiu paskutinis, bus labai nemalonu. Bet mano karjera, gyvenimas tuo nesibaigs. Vis tiek dainuosiu toliau. Gyvenu tam, kad dainuočiau”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Meilei - kol kas “ne”

Per interviu Sasha Son(g) muziką ne kartą pavadino savo darbu, nors ir mielu širdžiai. Ar gali darbas būti svarbiausias dalykas gyvenime?

“Muzika - mano gyvenimas. Visi mano draugai, šeima, giminės žino, kad nieko kito neveikiu. Turėjau meilę septynerius metus - užteko. Dabar aš pirmąkart po labai daug metų pajutau, kad mano karjera eina į priekį, ir tikrai nenoriu gadinti savo karjeros dėl meilės”, - kalbėjo sausio pradžioje su drauge, likusia Londone, išsiskyręs vaikinas.

Ar netrūksta apsikabinimų? “Apsikabinimų būna. Kodėl gi ne? Neturiu draugės, nors susitikinėjau su viena panele iš Klaipėdos. Bet nežinau... Ji gyvena ten, aš čia... Tiesą sakant, labai rimtų santykių ir nenoriu. Praėjus keliems mėnesiams po išsiskyrimo juk negaliu dejuoti, kaip noriu meilės. Aš, priešingai, save atriboju nuo to. Aišku, gali sutikti žmogų, gali jį įsimylėti. Tai toks dalykas, kurio negali apeiti. Bet nesijaučiu vienišas. Turiu labai daug draugų”.

REKLAMA

Sasha Son(g), nors ir neslepia, kad jam dabar svarbiausia muzika, nekuria planų toli į ateitį. Jis tikino, kad mėgsta gyventi dabartimi, nes tada patiria mažiau nerimo. “Nesakau, kad negalvoju apie ateitį, kad neplanuoju savo laiko. Bet nenoriu planuoti per toli. Taip pat yra ir su “Eurovizija”. Nenoriu pranašauti sau jokios vietos. Nesu iš tų žmonių, kurie yra kažkuo labai tikri”, - sakė Sasha Son.

Martynas TYLA - Sashos Son(g) vadybininkas:

Apie valstybės paramą Lietuvos atstovui “Eurovizijos” konkurse sunku ką nors pasakyti. Savivaldybė yra pažadėjusi simbolišką 5 tūkst. litų sumą. Kultūros ministerija, kaip supratome, nerems...

REKLAMA

Bandymas per Sashos Son(g) koncertą surinkti pinigų iš gerbėjų pasibaigė tuo, kad iš 73 tūkst. litų, kuriuos suaukojo žmonės, 40 proc. pasiėmė telekomunikacijų operatoriai. Atskaičius mokesčius, išlaidas koncertui, liko 34 tūkst. litų.

Žinojome, kad taip bus, tik siekėme paviešinti, koks požiūris vyrauja Lietuvoje. Dabar rengiamės iš savų lėšų. Rūbus perkamės parduotuvėje, nes dizaineriai nenori nemokamai dirbti. Tai, ką Sasha Son(g) pats užsidirbo, turės išleisti valstybės atstovavimui.

Valstybėje yra problema ir ji kasmet gilėja. Asmeniškai susidūrėme su didžiule problema valstybės vadyboje. Jos nėra. Niekas nesupranta, bijo ką nors daryti, sėdi savo vietose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu šalis neturi kultūros, ji yra mirusi šalis. Amsterdame bandėme aiškinti, kad Vilnius šiemet yra kultūros sostinė. Ten žmonės juoktis pradėjo - kokia dar kultūros sostinė? Investuojant į savo šalies atlikėjus 5 ar 10 metų po 100 tūkst., susidarytų milijonas, bet per 10 metų. Investuojant kartą laimėti “Euroviziją” galimybė yra. Ir tada Lietuva būtų bent dešimt kartų žinomesnė nei būdama Europos kultūros sostinė.

Zita VOITIULEVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų