REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savivaldybių politikai nebeturės galimybių už kanceliarines išlaidas įsigyti drabužių, batų ar kitų prekių sunkmečio gyvenimo sąlygoms pagerinti. Vos prieš kelias dienas uostamiesčio politikus paraginusi pasekti Seimo pavyzdžiu ir deklaruoti kanceliarines išlaidas Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė Agnė Bilotaitė antradienį jau įregistravo įstatymo pataisą.

REKLAMA
REKLAMA

Vietos savivaldos įstatymo pataisoje parlamentarė numato aiškią atsiskaitymo su savivaldybės tarybos nariais tvarką už su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusias kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto paslaugas.

REKLAMA

A. Bilotaitės teigimu, dabartinė tvarka nepagrįstai lengvai leidžia savivaldybių tarybų nariams gauti papildomą atlyginimą.

"Savivaldybės tarybos darbo reglamentas nustato išmokos dydį, tačiau nereikalauja atsiskaityti, kam išleisti pinigai. Todėl siūlau pakeisti įstatymo straipsnį, įtvirtinant nuostatą: šios išmokos gali būti skiriamos tik atsiskaitytinai. Atsiskaitymo už išmokas tvarką aptartų ir numatytų pačios savivaldybės tarybos darbo reglamente", - sakė A. Bilotaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš tai parlamentarė pasiūlė 22 Klaipėdos miesto tarybos nariams, kiekvieną mėnesį gaunantiems po 840 Lt išmokas kanceliarijos, pašto, telefono, interneto ryšio, transporto paslaugoms, deklaruoti ir pateikti įrodymus, kam jie išleidžia pinigus. Iki šiol šie Klaipėdos miesto tarybos nariai pinigus išleisdavo savo nuožiūra: pirkdavo kostiumėlius, kaklaraiščius arba šia suma kas mėnesį tiesiog papildydavo šeimos biudžetą.

"Tarybos nariai kiekvieną mėnesį ima savotiškus "vokelius". Nei savivaldybės vadovams, nei buhalterijai jie nepateikia įrodymų, ką perka už 840 Lt išmoką. Manau, didžiausia problema yra ne politikų gaunami pinigai, tačiau tai, jog jiems nereikia atsiskaityti", - sako Seimo narė. Tai visų mokesčių mokėtojų pinigai, būtina žinoti, ar jie išleisti pagal paskirtį, ar iššvaistyti, teigia Seimo narė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų