REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėjau, prisigrobiau, išėjau

Tik tokios mintys kyla pagalvojus, kam buvo sukurta LEO LT, susišlavusi iš mūsų visų šimtus milijonų litų, permokėtų už elektros kainas.

REKLAMA
REKLAMA

Mano akimis, tai XXI amžiaus afera, išradingumu peršokusi „Williams“. Tik tada Lietuvą nurengė į „Mažeikių naftą“ prisikviesti amerikiečiai, o dabar – patys lietuviai. „Williams“ mus išgręžti leido dešinieji, dabar – kairieji. Pastaruosius reikia pagirti – jie tai padarė subtiliau, protingiau. 10 balų iš 10. Dešinieji turėtų pasimokyti. Tokius LEO LT planus reikėtų įtraukti į mulkintojų vadovėlius.

REKLAMA

30−40 tūkstančių litų per mėnesį. Tokias algas gaudavo LEO LT ir ją aplipusių bendrovių vadovai. Normalu? Žinoma! Juk tikrų profesionalų, sugebančių taip subtiliai melžti Lietuvą, nedaug. Valstybė, kuriai atstovavo visokie spėčiai ir kitokie veikėjai, turi didesnį LEO LT akcijų paketą, tačiau aukščiausi pareigūnai aiškina tik dabar, kilus skandalui, sužinoję jų algų dydį. Tikite tuo?

O dar kažkas bando mus įtikinti, kad Lietuvoje krizė, kad reikia taupyti, karpyti algas mokytojams, policininkams, medikams, ugniagesiams. Iš tikrųjų reikia. Nes LEO LT vadukai turi uždirbti tiek, kiek uždirba prezidentas, premjeras ir beveik visi ministrai kartu sudėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Ar pastebėjote, kad kiekviename panašiame skandale veikia tie patys asmenys? Korupcijos voratinklis, kurio siūlas prasideda Seime, baigiasi vidutinio lygio ministerijų valdininkų kabinetuose.

Gal pamenate, kai neseniai Australija paskelbė konkursą, kas nori dirbti svajonių darbą? Laimėtojas taps vienos salos gubernatoriumi ir už 100 tūkstančių JAV dolerių atlygį per metus mėgausis laisvu gyvenimu, tik turės rašyti internetinį dienoraštį, kaip viskas saloje puiku, ir taip bandyti pritraukti turistų. Šimtai tūkstančių žmonių iš viso pasaulio panoro dalyvauti šiame konkurse. Naivuoliai tie australai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šlamštas jų konkursas. Atsilikę jie nuo mūsų bent 20 metų. Tikras svajonių darbas – Lietuvoje. O ta svajonių sala vadinasi LEO LT. Per metus jos vadovai gali užsidirbti vos ne dvigubai daugiau − 192 tūkstančius, skaičiuojant doleriais. Plius milžiniškos išeitinės kompensacijos. 

Dabar LEO LT vadovybė pradėjo bėgti. Kai didėjant visuomenės nepasitenkinimui Vyriausybė paskelbė, kad tokios algos ir išeitinės kompensacijos neatitinka logikos, vienas po kito LEO LT palieka visi kapitonai. Fantastiškai praturtėję. Liks tik jungos. Ir numelžti mokesčių mokėtojai. Kaip visada.

REKLAMA

Europos Sąjunga jau anksčiau yra užsiminusi, kad LEO LT atsiradimas neatitinka bendrų įstatymų. Tačiau mūsų Konstitucinis Teismas nusprendė, kad LEO LT nėra monopolininkė, o tai, kad ji pasirinkta be konkurso – teisėta. Tik vienas padorus šio teismo teisėjas atskirai pareikšdamas savo nuomonę išdrįso tam prieštarauti. 

Generalinė prokuratūra iki šiol šioje situacijoje nemato nieko bloga. Suprask, viskas pagal įstatymus, jokios korupcijos, jokio pažeisto viešojo intereso. Valstybės saugumo departamentas taip pat tyli. Kam tarnauja LEO LT, jie neturi jokių žinių. Arba nenori turėti.

Tylėkime, mokėkime ir mes. Ir tegu mūsų vaikai ir anūkai moka. Tegyvuoja oligarchinė Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų