REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės kancleris Deividas Matulionis laišku kreipėsi į 12 didžiausių Lietuvos įmonių vadovus su prašymu paremti stringančius Vilniaus – Europos kultūros sostinės programos renginius. Kancleris teigia taip siekiantis padėti tiek Kultūros sostinės, tiek Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo programoms.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama, kad raginimus remti Kultūros sostinę gavo tokios įmonės kaip „Lietuvos geležinkeliai“, „Achema“, „Leo Lt“, „Mažeikių nafta“. Tiesa, verslininkai aiškina, kad tokiame kanclerio raginime galima įžvelgti ir spaudimą.

REKLAMA

Prieš porą metų panaši situacija buvo susiklosčiusi Baltarusijoje, kai tiek gyventojai, tiek įmonės buvo raginami prisidėti prie Nacionalinės bibliotekos statybų. Tuokart įmonės raginimus skirti pinigų gavo tiesiai iš Mokesčių inspekcijos. Tuomet verslininkai pinigus aukodavo baimindamiesi, kad priešingu atveju kils kliūčių jų veiklai.

Tačiau kancleris D. Matulionis neigia, kad baltarusiškas scenarijus gali pasikartoti ir Lietuvoje. Jo teigimu, verslas aukoti Kultūros sostinei spaudžiamas nebus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų