REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar oficialiai patvirtinta, kad šių metų Lietuvos futbolo A lygos čempionate rungtyniaus tik septynios komandos.

REKLAMA
REKLAMA

Legendinis Vilniaus "Žalgiris" geriausiu atveju galės varžytis tik šalies futbolo pirmojoje lygoje.

REKLAMA

Gudrybė nepadėjo

Praėjusią vasarą už grotų atsidūrus "Žalgirio" savininkui Vadimui Kastujevui, komandos žaidėjai ir personalas atlyginimų negauna jau beveik devynis mėnesius. Pridėjus įskolas už varžybų vykdymą ir stadiono nuomą, bendros klubo skolos pasiekė pusantro milijono litų. Akivaizdu, kad tokiomis sąlygomis "Žalgiriui" A lygos licencijos nepavyks gauti. Tai suprasdama, klubo administracijos direktorė Aida Dudonienė ketvirtadienį pateikė prašymą leisti ekipai rungtyniauti pirmojoje lygoje. Nenorėdami su tuo susitaikyti, "Žalgirio" treneriai, žaidėjai ir gerbėjai įkūrė viešąją įstaigą Vilniaus "Žalgirio" futbolo draugiją. Ji priėmė merdinčio klubo futbolininkus ir suradusi rėmėjų tikėjosi atgimti bei dalyvauti A lygos čempionate. Tačiau naujoji organizacija Lietuvos futbolo federacijai (LFF) ir kitiems lygos klubams įspūdžio nepadarė - nesugebėjo įtikinti savo ketinimų rimtumu bei užtikrinti naujojo klubo finansinio stabilumo.

REKLAMA
REKLAMA

Tad balandžio 5 dieną startuosiančioje A lygoje šiemet varžysis septyni klubai - Panevėžio "Ekranas", "Kaunas", Marijampolės "Sūduva", Vilniaus "Vėtra", "Šiauliai", Klaipėdos "Atlantas" ir Tauragės "Tauras". Tai mažiausias komandų skaičius Lietuvos čempionatuose po nepriklausomybės atkūrimo.

"Net ir finansinių sunkumų slegiami šie septyni klubai sugebėjo įvykdyti keliamus reikalavimus. Todėl daryti išskirtines nuolaidas ir leisti žaisti aštuntai komandai būtų neteisinga šio septintuko atžvilgiu", - LŽ aiškino LFF licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I lyga gali nepriimti

Vienas naujojo "Žalgirio" kūrimo iniciatorių, dabartinis ekipos treneris Mindaugas Čepas sakė, kad viešosios įstaigos kūrimas tebuvo skęstančiojo griebimasis už šiaudo: "Reikėjo ką nors daryti, negalėjome būti tik apatiški stebėtojai. Tai buvo paskutinė mūsų viltis. Deja, neišsipildžiusi."

Tačiau treneris teigia netikįs, kad žalgiriečiams pavyks gauti ir pirmosios lygos licenciją, kurios suteikimo klausimas bus svarstomas kitą savaitę: "Vien dėl finansinių kriterijų klubas neturėtų gauti licencijos. Jei nutiks priešingai, tai prilygs stebuklui."

REKLAMA

Žiemą su "Žalgirio" komanda treniravosi nemažai žinomų futbolininkų - Tomas Ražanauskas, Igoris Morinas, Nerijus Vasiliauskas, Edgaras Jankauskas. Visi ketino atstovauti šiai Vilniaus komandai, jei tik ji žaistų A lygoje ir mokėtų algas.

M.Čepas anksčiau ne sykį teigė, kad klube bus iki paskutinės jo egzistavimo dienos. LŽ pasiteiravus, kokie artimiausi trenerio planai, jis atsiduso: "Dabar nieko negaliu pasakyti, viduje verda emocijos. Reikia ramiai viską apgalvoti. Susėsime su futbolininkais, pasikalbėsime ir nuspręsime, ką toliau darysime."

Vilmantas REMEIKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų