REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas, Tautos prisikėlimo partijos lyderis Arūnas Valinskas tvirtina, jog partijos deleguotas aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas „išsklaidė abejones dėl kelionės į Keniją svarbos“. Minėta kelionė mokesčių mokėtojams atsiėjo 30 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį po A. Valinsko bei G. Kazlausko susitikimo Seimo Ryšių su visuomene skyrius išplatino pranešimą, kuriuo pranešama, jog „ministras parlamento vadovui pateikė išsamų savo vizito į Keniją, kur vyko Jungtinių Tautų Aplinkos programos Valdančiosios tarybos sesija ir Pasaulinis aplinkos ministrų forumas, paaiškinimą“.

REKLAMA

G. Kazlausko teigimu, forume buvo diskutuota „itin svarbiais, Lietuvai ir pasauliui aktualiais klimato kaitos, tarptautinio aplinkosauginio valdymo ir kitais klausimais, ieškoma sprendimų ir naujų galimybių pasaulinės ekonominės-finansinės krizės akivaizdoje“. Ministras pabrėžė, kad vizitas į Afriką buvo vienas iš vos kelių prioritetinių renginių, kuriuose jo dalyvavimas esąs būtinas.

Kaip tvirtinama pranešime, išklausęs aplinkos ministro motyvų, „Seimo pirmininkas teigė, jog abejonės dėl ministro vizito tikslingumo – išsklaidytos“.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu A. Valinskas paragino G. Kazlauską, atsižvelgiant į ekonominę situaciją, „laikytis nusistatytos taupymo politikos, mažinti komandiruočių biudžetą ir vykti tik į būtiniausias keliones“.

G. Kazlauskas kartu su patarėja Laura Dzelzyte ir Aplinkos strategijos departamento vadove Vilija Augutavičiene vasario 15-21 dienomis lankėsi Kenijoje, kur vyko JT Aplinkos programos Valdančiosios tarybos 25-oji sesija bei Pasaulinis aplinkos ministrų forumas. Kaip pranešė Aplinkos ministerija, delegacijos vizito į Keniją kaina - apie 30 tūkst. litų.

Seimo opozicijai įtarimų sukėlė ne tik ministro kelionė į Keniją, bet ir jo skyrimo ministru aplinkybės. Opozicinė frakcija „Tvarka ir teisingumas“ siūlo aiškintis, ar ministro postas nėra TPP lyderio A. Valinsko atlygis už paramą rinkimų į Seimą metu. Kaip anksčiau skelbta spaudoje, TPP per rinkimus solidžiomis sumomis parėmė su „Merko statyba“, kuriai iki paskyrimo ministru vadovavo G. Kazlauskas, susijusios statybos bendrovės, nors pastarosios esą dirba nuostolingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų