REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų streikas baigėsi. Vilkėdami jau naujo generalinio rėmėjo logotipu papuoštais marškinėliais vakar kauniečiai LKL čempionate šventė jau keturioliktąją pergalę ir prabilo ne tik apie grįžusią motyvaciją ir norą likti klube, bet ir šviesią ateitį.

REKLAMA
REKLAMA

Atkeltose rungtynėse Kėdainiuose Lietuvos čempionai 86:70 nugalėjo vietos „Nevėžio“ komandą, kovojančią dėl trečiosios vietos reguliariajame sezone.

REKLAMA

Sugrįžo į aikštelę

Šių komandų susitikimas turėjo vykti dar praėjusį ketvirtadienį, tačiau algų kelintą mėnesį iš eilės negavusių žalgiriečių kantrybė baigėsi. Jie paskelbė boikotą ir atsisakė vykti į Kėdainius. „Žalgirio“ vadovų prašymu LKL rungtynes nukėlė į sekmadienį.

Penktadienį Kauno komandos žaidėjams po labai ilgo laiko pagaliau buvo pranešta džiugi žinia. Gelbėti legendinį „Žalgirio“ klubą pasiryžo „Respublikos“ leidinių grupė“, tapusi generaline komandos rėmėja.

REKLAMA
REKLAMA

Siekdama padėti laikinosios sostinės ekipai šį sezoną bendrovė jai skirs 3 mln. litų sumą, iš kurios pusė milijono jau penktadienį pasiekė klubo sąskaitą. Krepšininkai išsyk pranešė grįžtantys į aikštę.

Stygas derins Palangoje

Dėl finansinių problemų sutrikęs „Žalgirio“ treniruočių procesas išvykoje neleido parodyti visų galimybių, tačiau pergalė buvo pasiekta užtikrintu žaidimu.

Komanda šiose rungtynėse vertėsi be traumuoto Eurelijaus Žukausko. Dėl nugaros skausmų šis liko sėdėti ant atsarginių suolelio, ir treneris buvo nusprendęs juo pasinaudoti tik kraštutiniu atveju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien vyrai vėl kovojo, - po mačo pasidžiaugė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas. – Nors pergalės negaliu pavadinti labai gražia, bet ją pasiekėme užtikrintu žaidimu. Minimalių svyravimų neišvengėme tik dėl paskutiniu metu kiek sutrikusio treniruočių ritmo. Boikotas ir žvaigždžių diena neišėjo į naudą“.

Strategas išreiškė viltį, kad žaidimą galutinai pavyks sutvarkyti per treniruočių stovyklą Palangoje. Pajūryje žalgiriečiai treniruosis nuo antradienio.

Per trijų dienų treniruočių stovyklą krepšininkai drauge rengiasi apsispręsti ir dėl dar vieno svarbaus klausimo - ar sutiks susimažinti algas. Jeigu žaidėjai atsisakytų po 10-20 proc. kontrakto sumos, „Respublikos“ leidinių grupė“ vietoje pusės milijono kitą savaitę yra pažadėjusi pervesti milijoną litų paramos.

REKLAMA

„Esame kaip vienas kumštis ir šiuo metu tai dar geriau jaučiasi, todėl nuspręsti norime visi kartu“, - atskleidė G.Krapikas.

Situacija taisosi

Dar kaip žaidėjas 1999 m. su „Žalgiriu“ elitinio Eurolygos turnyro taurę iškovojęs, o dabar komandos trenerių štabe dirbantis Darius Maskoliūnas savaitgalį neslėpė džiaugsmo, kad žalgiriečiams pagaliau pavyko atsitraukti nuo bedugnės krašto.

Naujo generalinio rėmėjo legendiniam klubui ištiestą pagalbos ranką strategas pavadino - fantastišku sprendimu.

- Treneri, kaip reagavote į žinią, kad pačiu sunkiausiu „Žalgiriui“ momentu komandą išgelbėti pasiryžo „Respublikos“ leidinių grupė“? – paklausėme D. Maskoliūno.

REKLAMA

- Penktadienį įvyko mažas stebuklas. Negaliu to pavadinti kitaip nei fantastika. Dėl užgriuvusių emocijų net sunku kalbėti. Šią naujieną išgirdę krepšininkai vėl visa jėga kibo į darbą. Ne paslaptis, kad komandą jau buvo apėmusi neviltis. Atsiradęs rėmėjas vėl pakylėjo visus aukštyn.

Šia tema galima labai daug kalbėti. Vyrai užsidirbo savo pinigus, jų negavo, nežinojo, ką daryti, ir jau buvo nuleidę rankas. Staiga atsirado žmonės stebukladariai, kuriems rūpi „Žalgiris“. Jie parėmė klubą labai sunkiu momentu. Ir sunkiu ne tik mums, bet visam krepšiniui ir šalies ekonomikai. Tikrai nemanau, kad ir jiems dabar yra labai lengva, bet „Respublikos“ leidinių grupė“ vis tiek padėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar skirta suma padės išspręsti visas problemas?

- Svarbiausias yra pats faktas, kad atsirado žmonės, kuriems mes rūpime ir jie tai įrodė ne kalbomis, o darbais. Matome, kad galime išlipti iš šios nelemtos situacijos. Net negaliu sakyti, kad „Respublika“ parodė gerą pavyzdį, nes ji pademonstravo patį nuostabiausią pavyzdį. Neįsivaizduojate, kaip tai uždegė visus žalgiriečius.

Mąstant apie kitą sezoną, reikia tikėtis, kad klubo vadovai nebedarys klaidų ir komandą komplektuos pagal turimas galimybes. Pagaliau privalome remtis realiais ištekliais.

REKLAMA

„Žalgirio“ krepšininkų komentarai

Mantas Kalnietis:

- Nuotaikos pasikeitė iš esmės. Džiugu, kad vėl visi kartu galime kibti į darbus. Viskas susitvarkė ir stengiuosi pamiršti neigiamus dalykus. Išsisprendė dilema. Galiu šimtu procentų pasakyti, jog iki sezono pabaigos lieku Kaune.

Paulius Jankūnas:

- Sulaukėme pagalbos, vadinasi, kažkam tikrai rūpime ir esame reikalingi. Mažais žingsneliais pajudėjome pirmyn. Lauksime tolesnių klubo vadovų žingsnių, kurie viską ir lems. Šiandien esu „Žalgirio“ narys, kas bus toliau - pamatysime. Galbūt klubas galutinai išlips iš šios duobės ir visi dar dešimt metų atstovausime „Žalgiriui“.

REKLAMA

Jonas Mačiulis:

- Įvykių eiga pasikeitė kardinaliai, nes sulaukėme rėmėjo. Pajudėjome į gerąją pusę. Dabar iškilo kitas klausimas - ar tai atsitiko ne per vėlai. Kai kurie žalgiriečiai jau turėjo konkrečius kitų klubų pasiūlymus. Dėl to situacija gana keistoka ir nežinia, kaip išsispręs.

Ovidijus Giniotas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų