REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl susidariusios sunkios finansinės padėties Kauno „Žalgirio“ vyrų krepšinio komanda paprašė nukelti šios dienos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes. Dėl finansinių sunkumų komandos žaidėjai ir treneriai negali tinkamai atlikti savo pareigų ir dėl to nevyks į šios dienos LKL rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos krepšinio lygai išsiųstame rašte buvo prašoma 2009 m. vasario 19 d. (ketvirtadienį) 18.00 val. numatytas LKL rungtynes Kėdainių „Nevėžis“ – Kauno „Žalgiris“ perkelti į 2009 m. kovo 2 d. (pirmadienį). Neradus abipusio sprendimo nukelti aukščiau minėtas rungtynes, būtų pakenkta ne tik Kauno „Žalgirio“ komandos, bet ir Lietuvos krepšinio lygos prestižui ir ilgai kurtam jos įvaizdžiui.

REKLAMA

Vis dėlto Kauno „Žalgiriui“ bent jau kuriam laikui pavyko atidėti Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato rungtynes su Kėdainių „Nevėžio“ klubu. Kėdainių klubo direktorius Arūnas Danilevičius patvirtino, kad rungtynės bus žaidžiamos vasario 22 dieną 17.00 val.

„Gavome raštą iš LKL ir praktiškai net neturėjome, ką spręsti. Buvo parašyta aiškiai, kad remiantis LKL nuostatų 9.5 punktu, kuriame rašoma apie komandų tarptautines keliones, mes privalome rungtynes perkelti į 22 dieną. Jei to nepadarysime, mums bus įskaitytas pralaimėjimas 0:20“, - teigė A. Danilevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Nevėžio“ komandos vadovas teigė suprantantis, kad LKL nustatai galioja tiems, kam turi galioti: „Mes viską suprantame, tačiau yra taip, kaip yra. Interpretacijas darykite patys.“

Pagal oficialioje Lietuvos krepšinio lygos svetainėje skelbiamų 2006-2007 metų nuostatų 3.8 punktą pranešama, jog „atsižvelgiant į komandų, dalyvaujančių tarptautinėse varžybose, kelionių tvarkaraščius bei objektyvias priežastis, LKL rungtynės gali būti perkeltos iš vienos savaitės dienos į kitą“.

Priminsime, kad paskutines tarptautines (SEB Baltijos krepšinio lygos) rungtynes „Žalgiris“ žaidė antradienį Kaune su „Valmieros“ klubu, tuo tarpu artimiausios BBL rungtynės numatytos tik vasario 28 dieną, tačiau ir vėl Kaune. Pagal oficialų BBL tvarkaraštį, kauniečiai į išvykos rungtynes užsienyje reguliariajame sezone daugiau nekeliaus išvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei LKL nebūtų sutikusi nukelti rungtynių, Kauno „Žalgirio“ neatvykimas galėjo būti prilygintas boikotui, už kurį LKL čempionams būtų grėsusi 40 tūkstančių litų bauda arba net pašalinimas iš čempionato ir LKL bei varžovų klubo patirtų nuostolių atlyginimas. Taip skelbia LKL nuostatai.

Beje, pinigų negaunantys „Žalgirio“ krepšininkai dar prieš savaitę paskelbė, kad ketina boikotuoti rungtynes su „Nevėžiu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų