REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausiu 2008-ų metų Afrikos žemyno futbolininku buvo išrinktas 24-erių metų amžiaus Togo rinktinės ir Londono „Arsenal“ klubo puolėjas Emmanuelis Adebayoras. Jis triumfavo Afrikos futbolo konfederacijos (CAF) surengtuose rinkimuose, kurių apdovanojimų ceremonija vyko Lagose, Nigerijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Balsavime dalyvavo 54 rinktinių, priklausančių CAF, treneriai. Jie daugiausia savo balsų atidavė būtent E. Adebayorui, kuris įtikinamai pralenkė kitus pretendentus – egiptietį Mohamedą Aboutriką ir Ganos atstovą Michaelį Essieną.

REKLAMA

E. Adebayorui, kurį į apdovanojimų ceremoniją atlydėjo jo motina, buvo įteiktas krištolinis trofėjus ir piniginis prizas – 20 tūkstančių JAV dolerių. „Arsenal“ žvaigždė itin džiaugėsi tokiu įvertinimu:

„Man tai labai ypatinga diena. Skiriu šį apdovanojimą savo mamai, be kurios manęs čia nė nebūtų. 2010-ais metais pasaulio futbolo čempionatas pirmą kartą istorijoje vyks Afrikoje, taigi tai puiki proga mums pasiekti gerų rezultatų, tereikia tik tuo tikėti.“

Priminsime, kad E. Adebayoras praėjusį sezoną per 49-erias rungtynes įmušė net 30 įvarčių.

Geriausiu 2007-ų metų Afrikos futbolininku buvo pripažintas Malio rinktinės ir ekipos „Sevilla“ puolėjas Fredericas Kanoute.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų