REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skirtingos grožio pusės

Kailiai – pirmieji žmonių drabužiai. Dabar jie yra kokybės ir prabangos ženklas, kuris vienus žavi, kitus – pykdo.

REKLAMA
REKLAMA

Įvairios kombinacijos

Mados pasaulyje kailiniai tapo vertybe, kuriai vergauja dailioji lytis. Garsi aktorė Catherine Deneuve yra sakiusi: „Kodėl aš nešioju natūralų kailį? Todėl, kad jis gašliai patrauklus, prabangus, gražus, šiltas ir labai švelnus.“

REKLAMA

Atsiranda naujų kailių siluetų, apdirbimo būdų, spalvų gamos tendencijų. Originali mada siūlo kailinius paltus trumpomis ar pusilgėmis rankovėmis, liemenes. Dabar kailiniai šildo ir puošia ne tik moteris, bet ir vyrus.

Stilingieji žavisi kailinėmis kepurėmis, šalikais, rankinėmis, pelerinomis. Dizaineriai be kailio neišsiverčia kurdami aksesuarus, apdailos detales drabužiams. Stileivos ir dabitos neatsispiria įvairioms kombinacijoms: kailio ir odos ar medžiagos, trumpo ir ilgo, dažyto ir natūralaus kailio. Ryškiaspalvis, karpytas ar dažytas kailis daugeliui šildo ne tik kūną, bet ir akis.

REKLAMA
REKLAMA

Mados podiumo diktatoriai „Versace“, Karlas Lagerfeldas, „Dior“ taip pat neatsispiria natūraliai kailio grožio jėgai ir prabangai.

Pastebima interjero dalis

Kailis kaip medis ar oda – amžina priemonė būsto interjerui kurti ir dailinti. Jis sukuria nuostabų efektą, kad ir kokiu pavidalu būtų pateiktas: kilimo, apmušalo ar nerūpestingai mestelėtos interjero detalės.

Svarbiausia kailio funkcija namuose – prabangus jaukumas. Jo aura sušildo bet kokio stiliaus interjerą.

Kailį lengva pritaikyti bet kur − jis dera ir klasikinio, ir minimalistinio stiliaus patalpose. Kailis pabrėžia prabangą arba sušvelnina dizainą, sujungdamas atskirus interjero elementus į bendrą visumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujausios interjero dizaino tendencijos − kailis ant sienų. Tokiu būdu sukuriamas ekstravagantiškas, solidus, bet šiltas ir jaukus namų įvaizdis.



Kailiniams griežtas – ne!

Vis dėlto ne visus žavi kailio universalumas. Organizacija PETA yra didžiausia pasaulyje už gyvūnų teises kovojanti tarptautinė organizacija, aktyviai pasisakanti prieš kailių naudojimą.

PETA plačiai skleidžia savo idėjas ir rengia mitingus ar piketus. Ji pasitelkia valstybinį švietimą, įstatymus, garsenybes, protesto kampanijas ir kt.

Organizacijos atstovai nuolat stebi garsenybes: kai kuri nors žvaigždė apsivelka kailinius, ji užsipuolama žiniasklaidoje ir viešumoje, į ją metama raudonų nenuplaunamų dažų (simbolizuojančių gyvūno kraują) ar sviedžiamas koks kitas daiktas (dažniausiai − maistas).

REKLAMA

Pasislėpti nuo PETA įniršio nepavyksta niekam. Nekenčiamiausias organizacijos asmuo – amerikietiškojo „Vogue“ vyriausioji redaktorė Anna Wintour. Ši mados diktatorė dievina kailius ir gina jų industriją, todėl sulaukia atsako – protesto akcijų.

Italijos mados karalius Giorgio Armani taip pat yra vienas nemėgstamiausių: PETA net delegavo savo narę Pamelą Anderson įtikinti kitas įžymybės, kad šios atsisakytų „Armani“ drabužių Holivudo iškilmėse.

Susimąstyti ir dėl kailių liautis žudyti gyvūnus PETA skatina garsiais šūkiais: „Geriau nedėvėsiu nieko nei apsivilksiu kailį“, „Džiaukis sava oda ir leisk gyvūnams pasilikti saviškę“, „Kailis žudo“ ir t. t. Kultine tapo frazė: „Kailį dėvi gražūs gyvūnėliai ir bjaurūs žmonės.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų