REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario pradžioje sostinėje įvyksiančio mitingo organizatoriai atsisako jį rengti prie Sporto rūmų, tuo labiau Vingio arba Kalnų parke. Jie teigia norintys rinktis prie Seimo.

REKLAMA
REKLAMA

Mitingą organizuojančios Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė teigė, kad mitingo vieta prie Sporto rūmų yra nesaugi, ten yra aukštų statinių, tvorų, aikštelės - išmėtytos, tad mitinguotojai bus priversti telktis atskiromis grupelėmis, todėl atsirasti ir riaušių būrių.

REKLAMA

„Be to, Konstitucija garantuoja piliečiams teisę protestuoti prie įstatymų leidėjų, vykdomosios valdžios institucijų. Jeigu mes organizuotume mitingą prie Sporto rūmų, neatmestina galimybė, kad nepajėgsime suvaldyti minios ir dalis jos nueis prie Seimo. Šio klausimo svarstymas Vilniaus savivaldybėje atidėtas iki pirmadienio, tikimės, kad jie pakeis savo nuomonę. Pasimokę iš klaidų, jie turi puikias galimybes itin griežtai užtikrinti viešąją tvarką, mes ateisime ne kumščiais mojuoti“, - sakė Z.Sorokienė.

REKLAMA
REKLAMA

Asociacijos pirmininkė griežtai pasmerkė pasiūlymą, esą geriausia mitingą organizuoti Vingio arba Kalnų parke. Anot jos, ten - šventinių susibūrimų vieta, o organizuojamas ne šventinis renginys, bet protesto akcija.

„Jei neleis įvykti mitingui, žmonės būriu ateis į Vilnių. Vakarykščiais duomenimis, jame ketinimą dalyvauti pareiškė daugiau nei 23 tūkst.  žmonių“, - sakė Z.Sorokienė.

Praėjusią savaitę ELTA skelbė, kad aukščiausi šalies pareigūnai mitingą, į kurį planuoja susirinkti 10-20 tūkst. žmonių, pasiūlė organizuoti ne prie Seimo ar Sporto rūmų, bet didžiausiuose Vilniaus parkuose. Jų teigimu, atsakomybę dėl organizacijos turėtų prisiimti ir miesto savivaldybė.

Dalia Lenkauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų