REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Kubliui Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) posėdyje teko išklausyti ir kritikos, praneša  „LNK žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, posėdyje A. Kubilius patvirtino prezidento rinkimuose nedalyvausiąs. Pasak jo, jei dalyvaus Dalia Grybauskaitė, partija rems jos kandidatūrą.

REKLAMA

Išplatintame pranešime spaudai A. Kubilius pripažino, kad Vyriausybė padarė klaidų, tačiau tvirtino, jog jos bus taisomos. Pasak jo, Vyriausybė dirba ir neketina sustoti.

Svarbiausiu Vyriausybės pasiekimu per pirmąjį veiklos mėnesį premjeras Andrius Kubilius įvardija lito stabilumą, kurį, anot jo, pavyko užtikrinti priėmus šalies finansų stabilizavimo planą.

Pasak A. Kubiliaus, svarstant šį planą, be kita ko, reikėjo spręsti ir kai kurias „gyvenimiškas“ problemas - pensijų išmokėjimą sausio mėnesį, kuris esą galėjo vėluoti.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį kalbėdamas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) tarybos posėdyje A. Kubilius pripažino Vyriausybę padarius klaidų ir tikino, kad jos bus taisomos. Paklaustas, ką konkrečiai vadina klaidomis, A. Kubilius teigė, jog po susitikimo su smulkiųjų verslininkų atstovais buvo nustatyti kai kurie priimtų mokesčių pataisų netikslumai.

Premjeras taip pat teigė sieksiąs susitarimų su įvairiomis visuomenės grupėmis, tačiau teigė neketinąs nuolaidžiauti ir pataikauti tokių susitarimų nesiekiantiems, o keliantiems ultimatumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu kai kurie konservatoriai negailėjo kritikos Vyriausybei ir jos vadovui dėl per menko sprendimų aiškinimo visuomenei, ragino tam pasitelkti visuomeninį transliuotoją, ragino nekariauti su žiniasklaida, teigė pasigendą teisingumo ir lygybės priimant sprendimus dėl kai kurių mokesčių bei dėl valdininkų atlyginimų.

„Dvasinis paveldas - taip pat sunkus. Žmonės nusivylę, niekuo netikintys, pripratę prie stagnacijos, nors ir nori tvarkos, bet patys pripratę ir naudojasi netvarka. Ir visa tai reikia išjudinti, reikia pakeisti, reikia sutvarkyti, reikia modernizuoti. (...) Be abejo, padarėme ir klaidų. Neklysta tik tie, kurie nedirba. Klaidas pripažįstame ir taisome. Bet svarbiausia, kad mes nesirengiame sustoti. Lietuva turi užmiršti stagnaciją. Be abejo, langai sveikesni gali išlikti stagnacijos metu, bet ekonomika, moderni šalies ateitis ir stagnacija - nesuderinami“, - kalbėjo A. Kubilius.

REKLAMA

Kalbėdamas apie vasario 3 dieną smulkiųjų verslininkų organizacijų ketinamą rengti mitingą, konservatorių vadovas priminė, jog mitingą organizuojanti Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė per Seimo rinkimus buvo konservatoriams oponuojančios ir į Seimą neišrinktos Valstiečių liaudininkų sąjungos kandidatė.

„Ponia Z. Sorokienė, matyt, negali mitingo neorganizuoti, nes kažkam jo labai reikia. (...) Vyriausybė ieškos sutarimo, bet tai priklausys ir nuo mūsų partnerių - įvairių grupių pastangų ieškoti sutarimo. Vyriausybė nenuolaidžiaus tiems, kurie gąsdinimais ar ultimatumais nori išsaugoti tik sau naudingą netvarką - ar turguose, ar mokesčiuose, ar energetikoje“, - sakė A. Kubilius.

REKLAMA

TS-LKD lyderis kartojo, jog Vyriausybė artimiausiu metu pristatys rengiamą 4 mlrd. litų ekonomikos gaivinimo planą. Kalbėdamas apie naujai steigiamos Energetikos ministerijos reikmę, premjeras tikino, jog tai svarbiausia „energetikos sugrąžinimo visuomenei plano“ dalis.

„Nauja ministerija turi vieną svarbiausią uždavinį - aiškiai parodyti, kad energetika Lietuvoje tarnauja ne kokiems nors oligarchams, „gazpromams“ ar dar kam nors, o visuomenei“, - sakė A. Kubilius.

Anot TS-LKD Klaipėdos skyriaus pirmininko Naglio Puteikio, konservatorių frakcija Seime privalėjo balsuoti vieningai dėl atlyginimų sumažinimo parlamentarams ne 15, o 50 proc., nes taip, anot jo, būtų pasiektas žmonėms suvokiamas „teisingas“ karpymo dydis. Po šio sprendimo, anot jo, turėjo būti nurėžti atlyginimai visiems valdiškų įmonių direktoriams, kurie gauna po keliolika tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tokie sprendimai labiau atitiktų teisingumo ir atsakomybės sąvokas, kuriomis pastaruoju metu dažnai remiasi ir Vyriausybės nariai, frakcijos Seime atstovai. Žmonės, kurie už mus balsavo, tikėjosi ne pinigų, o teisingumo. Žmonės sutinka aukotis, bet tik tuo atveju, jei mes rodome susivaržymo, kuklumo, taupumo pavyzdį, kad kovojame prieš oligarchus, monopolijas, LEO LT ir pan.“, - sakė N. Puteikis.

Kai kurie kiti kalbėjusieji taryboje kritikavo Vyriausybę dėl kai kurių mokesčių didinimo, teigdami, kad policininkai savo rate kalbasi, jog per prieš savaitę kilusias riaušes „galbūt paskutinį kartą gynė parlamentą“. Tokias policijos pareigūnų nuotaikas, anot vieno iš kalbėjusiųjų konservatorių, lemia sprendimai, mažinantys jų atlyginimus.

REKLAMA

A. Kubilius atsakydamas teigė, kad policijos pareigūnams atlyginimai nebuvo sumažinti, atlyginimai, kaip ir kitiems valstybės tarnautojams, mažėja tik didesnes pajamas gaunantiesiems. Premjeras tuo pačiu teigė neabejojantis policijos pareigūnų lojalumu valstybei.

Šiandien vykusiame tarybos posėdyje priimtas TS-LKD pareiškimas „Dėl naujų viešosios politikos principų sunkmečio sąlygomis“ bei TS-LKD Sąžiningos politikos paktas. Taip pat buvo tartasi dėl  kandidatų į Europos Parlamentą atrankos tvarkos, kandidatų į Lietuvos Respublikos prezidentus kėlimo tvarkos, TS-LKD pirmininko rinkimų tvarkos,  TS-LKD tarybos, prezidiumo ir frakcijos Seime sąveikos tvarkos bei dėl centrinio rinkimų štabo įsteigimo ir sudėties patvirtinimo.

Plačiau - „LNK Žiniose“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų