REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas atmetė į Seimą išrinkto buvusio žurnalisto Roko Žilinsko skundą ir uždraudė jam vairuoti dvejus metus.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė R. Žilinsko skundą dėl skirtos nuobaudos, kai jis atsisakė pasitikrinti neblaivumą.

REKLAMA
REKLAMA

R. Žilinskas LVAT buvo apskundęs Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartį, kuria jam buvo uždrausta prie vairo sėsti 3 metus.

REKLAMA

Šį R. Žilinsko skundą LVAT iš dalies tenkino, t. y. sutrumpino iki 2 metų. Be kita ko, Seimo narys privalės sumokėti 2,55 tūkst. Lt baudą.

R. Žilinskui nepavyko įtikinti teismo, kad pareigūnai komisariate jam nesiūlė pasitikrinti blaivumo bei kad patruliams atvykus į avarijos vietą, jis nevairavęs.

LVAT teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

ELTA primena, kad R. Žilinskas į teisėtvarkos sargų akiratį pateko 2007 metų lapkričio 4 dieną, kai vidurnaktį Vilniuje, Kalvarijų ir Žalgirio gatvių sankryžoje jo vairuojamas automobilis „Kia Sport“ atsitrenkė į prie šviesoforo sustojusį automobilį „Škoda“.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos Eismo priežiūros tarnybos Kelių patrulių rinktinės įgaliotas pareigūnas R. Žilinskui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą už tai, kad jis vairavo neapdraustą teisės aktų nustatyta tvarka automobilį įtariamas neblaivus ir vengė neblaivumo patikrinimo, taip pažeisdamas Kelių eismo taisyklių reikalavimus.

R. Žilinskui taip pat yra iškelta ir baudžiamoji byla, kurioje jis kaltinamas septynių policininkų įžeidimu ir pasipriešinimu valstybės tarnautojui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų