REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė žengė pirmąjį žingsnį link autobusų ir troleibusų bilietų kainų didinimo. Savivaldos plėtojimo, ryšių su visuomene ir viešosios tvarkos komiteto posėdyje šiandien buvo pritarta siūlymui 30 centų didinti viešojo transporto bilietų kainas. Nors tai yra tik rekomendacija Vilniaus miesto tarybai, vilniečiai jau gali pradėti svarstyti, ar į darbą nebus naudingiau vykti dviračiu – ir sveikiau, ir piniginei lengviau.

REKLAMA
REKLAMA

Komiteto pirmininko pavaduotoja Gintarė Gaučienė portalui „Balsas.lt“ sakė, kad nors komitetas pritarė pateiktam projektui, jo sprendimas yra tik rekomendacinio pobūdžio, o galutinį verdiktą priims Vilniaus miesto taryba.

REKLAMA

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Vaidotas Antanavičius portalui „Balsas.lt“ teigė dar negalįs komentuoti, ar vilniečiams tikrai teks vėl brangiau mokėti už viešąjį transportą. „Taryba pati priima sprendimus nepriklausomai nuo komiteto išvadų“, – aiškino jis.

Poreikis didinti autobusų ir troleibusų kainas atsirado, kadangi nuo sausio 1-osios dienos nebėra taikomos PVM lengvatos viešajam transportui, kurios, anot direktoriaus yra beveik visose valstybėse. „Mūsų PVM buvo 5 procentai, o nuo sausio 1 dienos mes turime mokėti 19 proc. PVM mokestį. Tai reiškia – 14 procentų daugiau valstybei reikia sumokėti mokesčių“, – „Balsui.lt“ kalbėjo V. Antanavičius ir pridūrė, kad tai sudarys „nei daug, nei mažai“ – 20 milijonų litų per metus.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau „Susisiekimo paslaugų“ vadovas tikino, kad įmonė dėl galimai padidėjusių kainų daugiau pinigų negautų – „viską reikės atiduoti valstybei“.

Jis teigė nejaučiantis nerimo dėl galimo keleivių srauto sumažėjimo – jeigu gyventojai ims rečiau naudotis viešuoju transportu, atitinkamai įmonei reikės mažiau autobusų ir troleibusų. „Tuomet ir mūsų sąnaudos sumažės“, – kalbėjo V. Antanavičius.

Vilniaus meras Juozas Imbrasas šiemet jau buvo prabilęs apie tai, kad gali tekti dar 30 centų didinti bilietų kainas. Tąkart surengtoje spaudos konferencijoje jis teigė, jog, preliminariais skaičiavimais, bilietų kainas reikėtų padidinti nuo 1,8 iki 2,1 lito.

Savivaldybės įmonei „Susisiekimo paslaugos“ nuo gruodžio 1-osios padidinus visuomeninio transporto bilietų kainas nuo 1,1 iki 1,8 lito, įmonė planavo per metus papildomai gauti 40 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų