REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mitingą prie Seimo penktadienį rengiantys profesinių sąjungų vadovai planuoja, kad jame dalyvaus 4000-5000 žmonių. Jie tikina, kad šio mitingo nebūtų buvę, jeigu valdžia prieš 2-3 savaites būtų išgirdusi jų reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA

Tai ketvirtadienį žurnalistams pareiškė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas, su kitų profsąjungų lyderiais Seime lankęsis pirmosios parlamento vicepirmininkės konservatorės Irenos Degutienės kvietimu.

REKLAMA

„Džiugu, kad mes pradėjome šnekėtis. Jeigu tas šnekėjimas būtų prasidėjęs bent pora trejetą savaičių anksčiau, žmonėms nereikėtų šalti gatvėse, būtume sutarę. Bendrų problemų sprendimo būdų ir galimybių mes matome“, - teigė A.Černiauskas.

Jo duomenimis, penktadienį prie Seimo Vilniuje gali susirinkti 4000-5000 žmonių.

„Mes įsitikinę, kad tie žmonės, kurie atvažiuos, profsąjungų nariai, tikrai elgsis deramai ir jokių incidentų nebus. Bet neatmetame galimybės, kad kas nors gali mėginti provokuoti ir kelti neramumus“, - sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė turįs duomenų, kad protesto akcijoje ketina dalyvauti ir politikai radikalai, todėl baiminamasi provokacijų.

„Buvo daug partijų atstovų, norėjusių kalbėti, bet mes kategoriškai pasakėme „ne“, mes pakvietėme juos dalyvauti, kalbėti su žmonėmis, bet tribūnos jiems nesuteiksime“, - pabrėžė A.Černiauskas.

Jis vylėsi, kad Vilniuje nepasikartos Latvijos ir Bulgarijos scenarijai, kur prieš skurdą surengti mitingai virto riaušėmis.

Ketvirtadienį Seime su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovais profsąjungų lyderiai sutarė, kad tokius pokalbius rengs nuolat, kas tris mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak I.Degutienės, bus siūloma keisti Seimo Statutą ir įkurti panašią Trišalę tarybą, kokia veikia Vyriausybėje. Be to, svarstoma galimybė, kad profesinių sąjungų atstovas dirbtų Seime, „kad sprendimai, priimami įstatymai būtų įvertinti ne tik finansiniu aspektu, kaip dažniausiai būna, bet ir socialiniu aspektu“.

Penktadienio vidurdienį sostinėje prie Seimo ir Vyriausybės rūmų mitingą rengia Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ ir Lietuvos darbo federacija.

REKLAMA

Jos teigia nesutinkančios su valdančiosios daugumos ir jos Vyriausybės ekonomine, finansine ir socialine politika, kuri skurdina daugumą šalies gyventojų ir žlugdo verslą.

„Vyriausybė tikina, kad tokia politika padės įveikti prasidėjusią ekonominę, finansinę ir socialinę krizę, bet tai daro tik verslo, viešojo sektoriaus žlugdymo ir gyventojų skurdinimo sąskaita“, - rašoma kvietime į protesto akciją.

Profsąjungos reikalauja stabdyti neapgalvotą mokesčių reformą, nenaikinti Darbo užmokesčio ir socialinių išmokų indeksavimo įstatymo, nemažinti Valstybės tarnybos esamo pareiginio atlyginimo bazinio dydžio ir biudžetinio sektoriaus bazinio dydžio, nedidinti pridėtinės vertės mokesčių tarifų, apmokestinti nekilnojamąjį turtą, nustatant diferencijuotus tarifus pagal jo vertę ir paskirtį, nekurti naujų ministerijų, skaidrumo energetikos kainų struktūroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų