REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švedų kompanija „Saab“ rengiasi paduoti į teismą Lenkijos gynybos ministeriją. Į teismą švedai ketina kreiptis po to, kai pralaimėjo konkursą dėl Lenkijos karinių jūrų pajėgų aprūpinimo raketomis, skelbia dienraštis „Rzeczpospolita“.

REKLAMA
REKLAMA

Švedai teigia, kad konkurso rezultatai buvo suklastoti kitos kompanijos naudai. „Saab“ dabar reikalauja kelių milijonų eurų kompensacijos ir ragina Europos Sąjungą bei Lenkijos centrinį antikorupcinį biurą pradėti tyrimą dėl konkurso vykdymo aplinkybių.

REKLAMA

Lenkijos gynybos ministerija raketas pirko šalies pajūryje konstruojamai Pakrantės raketų divizijai. Konkurse dalyvavo dvi Švedijos ir viena Norvegijos kompanija. Praėjusių metų pabaigoje buvo pranešta, kad konkursą laimėjo norvegų kompanija „Kongsberg“, kuri perduos lenkams 12 NSM raketų su visa papildoma įranga. Kontrakte numatoma, kad lenkai gali nusipirkti dar 36 raketas.



„Saab“ teigia, kad norvegų pasiūlymas neatitiko 7 iš 11 konkurso reikalavimų punktų – tiek taktinių, tiek techninių. Švedai teigia, kad „Kongsberg“ pasiūlymas turėjo būti atmestas dar po pirmųjų svarstymų. Tačiau Lenkijos gynybos ministerija atmetė „Saab“ pasiūlymą. Tiesa, švedai teigia, kad jokių paaiškinimų dėl tokio žingsnio Lenkijos gynybos ministerija nepateikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų