REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdos - šeimos, susikaupimo, norų išsipildymo, dovanų šventė.  „Respublika“ domėjosi, kaip Kalėdas sutiko šalies ministrai ir ar dosnus jiems šiais metais buvo Kalėdų Senelis.



Tradicijos šeimoje

Kalėdos - šeimos, susikaupimo, norų išsipildymo, dovanų šventė.  „Respublika“ domėjosi, kaip Kalėdas sutiko šalies ministrai ir ar dosnus jiems šiais metais buvo Kalėdų Senelis.



Tradicijos šeimoje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kone visi kalbintieji Ministrų kabineto nariai sutartinai tvirtino, kad šiemetinės Kalėdos jiems, nepaisant permainingų metų asmeninėje politinėje karjeroje, buvo tradicinės, niekuo ypatingai neišsiskiriančios. Dauguma Vyriausybės narių džiaugėsi šventes sutikę su šeima ir taip galėję bent kiek laiko ir dėmesio skirti savo artimiesiems. Ministrai kalėdinių dovanų nesureikšmino ir tvirtino, kad svarbiausia dovanėles gauti su meile iš artimų žmonių.

REKLAMA

Premjeras Andrius Kubilius sakė Kalėdas šventęs tradiciškai su šeima, o iš gautų dovanų išskyrė „gero vyno butelį“. „Šventės per ilgos, jaučiu, kad bus sunku pradėti dirbti“, - juokavo A.Kubilius.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys taip pat džiaugėsi galėjęs Kalėdas sutikti tradiciškai su šeima. „Didžiausia dovana yra Kalėdos su šeima, o dovanų kiekis yra antraeilis dalykas“, - sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Kolegoms antrino ir krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė. Pašnekovė atskleidė, kad jos šeimoje nėra tradicijų dovanoms išleisti daug pinigų. „Mes giminėje linkę vienas kitam dovanoti tokius nedidelius suvenyrus. Aš pati apskritai neturėjau labai daug laiko, tai pasakiau visiems, kad mano dovana yra kalėdiniai pietūs“, - kalbėjo R.Juknevičienė. Krašto apsaugos ministrė patikino daugiau dėmesio skirianti tik vaikų dovanoms.

Tuo tarpu žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius juokėsi kalėdinių dovanų gavęs diržą. Ministras šventes sakė sutikęs namie, su šeima. „Džiaugiuosi, nes seniai jau teko taip namie ilgiau pabūti“, - laisvomis dienomis džiaugėsi K.Starkevičius.



Neaplenkė ir draugų


Kai kurie kalbinti ministrai sakė per Kalėdas spėję pabūti ne tik su šeimomis, bet ir aplankyti seniai matytus draugus, giminaičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kūčios tradiciškai namie, tėvai palepino, o antrąją Kalėdų dieną su draugais turėjome tradicinį boulingo turnyrą“, - šventiškais įspūdžiais dalijosi sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas.

Ministras atskleidė, kad šie metai jam buvę išskirtiniai darbo pakeitimu. O didžiosiomis dovanomis A.Čaplikas įvardijo sūnaus baigtas bakalauro studijas, dukros aštuonioliktąjį gimtadienį. „Svarbu ne Kalėdų Senelio dosnumas, svarbu, kad Kalėdų Senelio dėmesys būtų“, - apibendrino A.Čaplikas.

Švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui šios Kalėdos buvo ne dosnesnės nei anksčiau. „Svarbu ne dovanos dydis, o kad ta dovana būtų miela ir nuo artimų žmonių. Dovanos atitiko mano pomėgius ir skonį“, - pasakojo ministras. G.Steponavičius tvirtino per kelias laisvas dienas taip pat spėjęs su draugais ir boulingą pažaisti.

REKLAMA

Senų draugų per šventes nepamiršo ir susisiekimo ministras Eligijus Masiulis. Ministras sakė prie Kūčių stalo sėdęs pas uošvius Klaipėdos rajone, o per Kalėdas Klaipėdoje susitikęs su artimais draugais.  Bendravimą su artimaisiais E.Masiulis vadino didžiausia dovana.

„Susiklostė tradicija, kad Kalėdų Senelis pas mus pirmiausia dovanomis pamalonina vaikus. Šiais metais jis irgi buvo dosnus vaikams.  Dukrai padovanojo lėlių, sūnui - kompiuterinį žaidimą. O mes su žmona apsikeitėme kukliomis dovanėlėmis. Įteikėme dovanų savo artimiausiems draugams ir giminėms, taip pat ir iš jų gavome įvairių smulkių, malonių, tradicinių dovanėlių“, - pasakojo susisiekimo ministras.

REKLAMA

Švenčia ištisus metus

Politikos naujokas kultūros ministras Remigijus Vilkaitis tvirtino, kad jam šiais metais Kalėdų Senelis buvo „labai dosnus ir geras“.

„Pas mus su žmona yra tokia neįvardyta sutartis, pas mus visi metai Kalėdų. Jeigu randame ką nors mielo vienas kitam, tai nelaukiame tų didžiųjų iškilmių. Per Kalėdas mums pakanka kokios dėžutės saldainių ar žaisliuko po egle“, - originalias švenčių tradicijas atskleidė R.Vilkaitis.

Kultūros ministro teigimu, iš Kalėdų Senelio per visus metus jis gavęs įvairiausių dovanų, todėl visas būtų sunku išvardyti. „Visus metus esu apdovanotas, mylimas, šildomas ir glostomas. Nelaukiame malonumo dovanoti. Per Kalėdas daugiau koncentruojamės į vaikus, jų rūpesčius“, - sakė ministras.



Artūras PAKNYS, „Respublikos“ žurnalistas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų