REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Europos Komisija teigiamai vertina Lietuvos Vyriausybės parengtą krizės įveikimo planą, tačiau pabrėžia struktūrinių reformų būtinybę, teigia premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Yra bendras supratimas, kad mes turime konsoliduoti fiskalinę situaciją, o ne galvoti apie fiskalinį stimuliavimą, vartojimo skatinimą, kaip tai daro kai kurios kitos ES šalys. Mums tai būtų nuodas“, - BNS sakė A.Kubilius po ketvirtadienio susitikimo su Europos Komisijos nariu Joaquinu Almunia (Choakinu Almunija), atsakingu už ekonominę ir pinigų politiką.

Anot jo, J.Almunia taip pat pabrėžė struktūrinių reformų - švietimo, sveikatos apsaugos bei kitų - svarbą.

REKLAMA

„Savo ruožtu pažymėjau, kad esame parengę ne tik antikrizinį veiksmų planą, bet Vyriausybės programoje esame numatę būtent tokias struktūrines reformas - švietimo, sveikatos apsaugos, valdymo, finansų efektyvaus naudojimo ir kitas“, - teigė A. Kubilius.

Anot jo, pokalbyje su eurokomisaru taip pat pripažinta, kad kai kuriose kitose ES šalyse, pavyzdžiui, Didžioje Britanijoje taikomos fiskalinio stimuliavimo priemonės, negali būti taikomos Lietuvos ekonomikos sąlygomis.

REKLAMA
REKLAMA

Po susitikimo su J. Almunia Lietuvos premjeras dalyvavo bendrame Šiaurės-Baltijos šalių Ministrų pirmininkų susitikime, kuriame, pasak A. Kubiliaus, aptartas viso regiono šalių bendradarbiavimas sprendžiant krizės problemas.

„Yra visų suvokimas, kad visos regiono šalys bendrai turi dalyvauti sprendžiant ekonominės ir finansinės krizės problemas. Jau yra žinių, jog švedai pažadėjo regiono paramą Latvijai. Manau, kad tai rimtas signalas mums visiems, nors mums materialinės paramos kol kas nereikia, tačiau idėjinė ir solidarumo parama labai svarbi“, - kalbėjo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų