REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų sistemos darbuotojai įspėjant, jog nesitaikys su jų algų fondo mažinimu, naujasis vidaus reikalų ministras ramina eilinių pareigūnų sąskaita netaupysiąs.

REKLAMA
REKLAMA

Tokie pareiškimai nuskambėjo per trečiadienį vykusį naujojo vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio ir vidaus reikalų sistemos įstaigų profesinių sąjungų vadovų susitikimą.

REKLAMA

„Mechaniškas teisėsaugos institucijų darbuotojų finansavimo sumažinimas 12 proc. (...) pareigūnų bendruomenėje būtų suprastas kaip kelias taupyti pareigūnų ir visuomenės saugumo sąskaita“, – Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) išplatintame pranešime cituojamas šios organizacijos pirmininkas Vytautas Bakas.

Jo teigimu, toks požiūris profesinėms sąjungoms esąs nepriimtinas, ir vyriausybei pasukus šiuo keliu, pareigūnų bendruomenė esą imtųsi visų legalių priemonių savo teisėms ir oriam funkcijų vykdymui apginti.

REKLAMA
REKLAMA

Progsąjungų atstovai taip pat pateikė konkrečius pasiūlymus, kurie, jų skaičiavimais, leistų sutaupyti virš 100 mln. litų ir esą leistų užtikrinti pareigūnų finansavimą nesiimant drastiškų atleidimo ir biudžeto mažinimo priemonių.

Pareigūnų bendruomenės atstovų nuomone, taupyti reikėtų optimizuojant viešojo saugumo srityje dirbančių įstaigų veiklą, supaprastinant ikiteisminio tyrimo problemų sprendimą ir procedūras bei neatidėliotinai mažinant atotrūkį tarp aukščiausios ir žemiausios grandies pareigūnų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujasis ministras profsąjungų atstovus ramino eilinių pareigūnų sąskaita netaupysiąs.

„Noriu patikinti, kad ta pareigūnų grandis, kuri dirba arčiausiai žmonių, nenukentės finansiškai ir nebus mažinamos ir taip nepakankamos jų gretos“, – Vidaus reikalų ministerijos pranešime cituojamas R.Palaitis.

Apie būtinybę 10 ar daugiau procentų mažinti visas valstybės institucijų išlaidas yra kalbėjęs naujasis premjeras Andrius Kubilius. Dėl planuojamo algų mokos fondo mažinimo streikais jau pagrasino bibliotekininkai.

NPPSS yra savarankiškas nacionalinis profesinių sąjungų susivienijimas, vienijantis policininkus, pasieniečius, finansinių nusikaltimų tyrimo, priešgaisrinės apsaugos padalinių, archyvų departamento, mokesčių inspekcijos darbuotojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų