REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Microsoft“ kitais metais ruošiasi papildyti internete vykdomų programų ir teikiamų paslaugų („cloud computing“) rinkinį internetine savo biuro programų paketo „MS Office“ versija, praneša „Techradar“.

REKLAMA
REKLAMA

Leidinio teigimu, tai labai svarbus „Microsoft“ žingsnis, liudijantis, kad bendrovė ima naudoti vadinamąjį „debesies“ modelį, kai programine įranga bus galima naudotis nediegiant jos į atskirus kompiuterius, nes ji bus pasiekiama internetu. Šioje srityje kol kas pirmauja bendrovės „Google“ ir „Adobe“.

REKLAMA

„Microsoft“ verslo sprendimų vadovas Stephenas Elopas naujienų agentūrai „Reuters“ sakė manąs, kad vartotojai internete galės naudotis įvairiais „Microsoft Office“ programų variantais, pradedant paprasčiausiais, kuriuose bus tik pagrindinės funkcijos, baigiant išsamiausiais, siūlančiais daugiausiai galimybių. Vartotojai galės rinktis jiems priimtiniausią atsiskaitymo už tokias paslaugas modelį – prenumeratą, tradicinius licencinius mokesčius, programų sąsajas su jose rodoma reklama ir t. t.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, „Microsoft“ teigia neketinanti savo programinę įrangą „debesyje“ apriboti tik kuria nors viena naršykle. „Microsoft Office“ programomis internete bus galima naudotis ir su „Internet Explorer“ konkuruojančiomis naršyklėmis.

Nors „Microsoft Office“ internete pasirodys jau 2009 metais, bendrovės atstovai mano, kad turės praeiti dar bent 5 metai, kol šis paslaugų modelis įsibėgės. S. Elopas teigė manąs, kad po 5 metų 50 proc. „Exchange“ ar „Sharepoint“ vartotojų aptarnaus „debesis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų