REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) lyderis Arūnas Valinskas tikisi, jog jo pavaduotojų komandoje dirbs socialdemokratas Česlovas Juršėnas, pirmadienį nesėkmingai kandidatavęs į šį postą.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš jį kaip profesionalą nepaprastai gerbiu ir tikiuosi, kad jis vis tiek bus Seimo pirmininko pavaduotojų tarpe, nes būtų keista, jei įsižeidę dėl to, kas įvyko šiąnakt, ir gavę teisę (...), jie pasiūlytų ne poną Č.Juršėną. Bet tai ne mūsų sprendimas, tai socialdemokratų pasirinkimas“, - antradienį žurnalistams sakė A.Valinskas.

REKLAMA

Seimas pirmajame posėdyje naktį iš pirmadienio į antradienį balsavo dėl Č.Juršėno, buvusio Seimų pirmininko ir vicepirmininko, skyrimo Seimo pirmininko pavaduotoju, tačiau jo neišrinko. Opoziciniais pasiskelbusių socialdemokratų deleguotas Č.Juršėnas neįveikė barjero - už jį balsavo 55 parlamentarai, prieš buvo 60.

Seimo statutas parlamento vadovui numato galimybę turėti šešis pavaduotojus, A.Valinsko teigimu, šios kvotos gali būti išnaudotos, o du postai turėtų atitekti opozicijai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas situacija tokia, kad paskirti trys (pavaduotojai-BNS), be jokios abejonės, opozicijai turėtų priklausyti ne mažiau dviejų, galima naiviai tikėtis, kad mes pasiūlysime vieną šalia dabar esančių trijų ir visi taupymo režime sakys - mes sutinkame. Manau, kad opozicija tikrai nesutiks“, - sakė A.Valinskas.

Seimo pirmininkas priminė, jog dar vieną Seimo pirmininko pavaduotojo kvotą rezerve turi konservatoriai. „Konservatoriai iki gruodžio 10 dienos turi teisę realizuoti dar vieną pavaduotoją, galbūt šia teise pasinaudos“, - sakė A.Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdančiųjų deleguotus kandidatus į Seimo vicepirmininkus parlamentas naktį iš pirmadienio į antradienį patvirtino be kliūčių - jais išrinkti konservatorius Česlovas Stankevičius, Liberalų sąjūdžio atstovas Algis Kašėtą, liberalcentristas Raimondas Šukys.

Konservatoriai antruoju Seimo pirmininko pavaduotoju nuo partijos gali siūlyti Arvydą Vidžiūną.

Pagal Seimo statutą, Seimo pirmininkas turi ne daugiau kaip šešis pavaduotojus.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų